Мартин Карбовски: Не знам как се казва кметът на Петрич, но да е проклет! Не може да асфалтира едни 200 метра, които превърнаха в ад влизането в града

Filed under: Искам думата |

90-09-01 karbovski

Журналистът Мартин Карбовски написа критичен коментар за Петрич, озаглавен „Проклет да си, кмете”, публикуван в lentata.com. Петричани пък му отвръщат също толкова остро и го канят пак на гости в най-слънчевия град в страната. Ето позициите на Карбовски и на петричани.

 

Ходили ли сте скоро до Гърция? Поради великолепието на моята родина вече колко години пътят до Гърция е един голям срам. Най-срамно е на границата, на Кулата. Но с това сме свикнали. Всеки път, когато влиза в Петрич, заради ненаправената магистрала, човек си мисли, че не може да стане по-лошо. Но има хора, хора на власт, които всеки ден ти доказват, че по-лошо може да стане и още как! Пътят за Бяло море минаваше през циганската махала на Петрич, където тирове, дупки и прах могат да те накарат да прокълнеш Родината си. Но аз я обичам и стискам зъби. Въпреки очите ми, които виждат цивилизационния ад. Каруци с тор, препречили турски ТИР. Някой на тротоара е заколил агне и продава месото му. Малки циганета се опитват да бъдат сгазени от бавния трафик. Стараят се да те вкарат в затвора, а ти ги побеждаваш като в електронна игра, защото си ги оставил живи. Не са живи обаче труповете на кучета, котки, таралежи и незнайни 2D смазани животни на асфалта.
Цялата отбивка през Петрич беше замислена така, че да накара всички българи да се влюбят в Гърция и бедната й северна част. Тесен мост, направен с евро пари, навява мисли за истински мостове. Прелез и каруци със слама, черни хора с марсианско самосъзнание и неизмазани големи цигански къщи. Това все пак е Петрич, тук няма бедни цигани. Няколко пъти исках да напиша за тоя срам, но от срам не го направих. Тихо се надявах всичката тая картинка да бъде обяснена на влизащия в България като една източна екзотика. Но днес нещата са още по-зле, което не беше възможно. Кметът на Петрич пуска международния трафик през още една и още една отбивка, все едно международният трафик са овце, които ще минат, където им кажеш. От две години влизането в града е ад, ремонтът на едни двеста метра се точи като охлюв, който оставя светлата диря на бааавно откраднати европари. Две години милиони хора се мъчат по тоя маршрут, а кметът на Петрич не иска и не може да асфалтира едни 200 метра. Но е сложил хилави храстчета по средата на нищото, което днес заобикаляме.

 

90-09-01 Velio Iliev
Днес, при влизането в Петрич, една малка табела те праща на север, където по разбитите улици и гювеч от транспортни средства разбираш, че можеш да удушиш не един кмет. Малки табели показват пътя към Сибир, но на тях пише „Кулата”. Местните гледат с отегчение уличния ад и се подсмиват. Те не отиват никъде. Пътят се удължава поне с пет километра по разбити и тесни улици, но и с още половин час и едно кило прегризани нерви и автомобилни носачи. И всичко това заради ремонт на ония 200-300 метра от прелеза до светофара, които тая гад кметът прави вече две години! Как се казва тоя кмет на Петрич. От коя партия е. Няма значение.
Проклет да е кметът на Петрич преди изборите през 2015-а.
Преди, за да стигнеш границата, се минаваше през циганската махала на Петрич. Днес, за да стигнете циганската махала на Петрич, трябва да заобиколите самия Петрич. А заобикаляте Петрич, за да заобиколите строящите се 12 км магистрала. Докога ще заобикаляме, никой не пита. Просто ние заобикаляме живота, докато някой ни краде. С това се изчерпва битието ни. Ами проклет да си, кмете, всичко, дето си откраднал от тая неасфалтирана отсечка – на кръв да ти стане.

Петричани: Карбовски да заповяда на празника ни – 6 май, няма да го прокълнем, кметът не е виновен, че държавата строи магистрала и трафикът е насочен през града

 

Петричани настръхнаха от коментара на Карбовски и ето как му отвърнаха:

Румен написа: Искам да кажа на Карбовски Проклинащия, че е добре дошъл в слънчев Петрич! В нашия роден Петрич има много хубави неща, хората работят и градят. Заради строежа на магистралата пътят за Гърция минава през нашия град, но и това не зависи от нас, петричани. Просто държавата строи магистралата. Не заобикаляме живота си, а го жимеем. На 6 май – Гергьовден, Деня на Петрич и на всички наши празници ние очакваме и посрещаме гости и добри хора, а да проклинаме – не умеем. Това го правите вие, може би се чувстате прокълнат. Жалко!!!

Петричанка: Първо искам да кажа, че никой от града ни не е искал цялото движение да минава през него, както и кметът. Това се е решило от „добрите“ ни депутати… Оплаквате се, че то минава през циганската махала – е, през центъра ли ни искате да минавате, където движението, както е ужасно, ще стане още по-ужасно. Не мисля, че е трябвало да обиждате местните.

Мария Тричкова: Карбовски, за цялата тази простотия няма вина нашият кмет.

Карбовска: Карбоовски, явно и на теб са ти дали някой лев да се изплюеш върху петричкия кмет. Ти много добре знаеш чие е решениеато целият поток за Кулата да минава през Петрич.

Кефал от Кефалия: Не е виновен кметът, че този интензивен международен трафик е пренасочен през Петрич. Също така не е виновен и за проточилия се строеж на магистралата. Пътят, откъдето минава сега трафикът, не е предвиден за такова натоварено движение и ако за преминаващите неудобството е, че ги карат да позаобиколят малко, за нас, живеещите тук, този ад е ежедневен от 2 години и сме доста изнервени, а не отегчени и усмихнати, както казва Карбовски, защото не сме били отивали никъде! Ако Карбовски има някакви претенции, би трябвало да ги адресира към правителството, а не към кмета на Петрич.

НАШ: Защо просто не минете по източния път: Виногради, Хърсово, Враня, Чучулигово – Кулата? Защото сте прости затова, „Гугъл” не е само да научиш името на кмета.

Spread the love