При обиколка на учебните заведения в Неврокопско:  Учениците готвачи от НПГ „Димитър Талев” в Гоце Делчев посрещнаха с торта главния секретар на МОН Красимир Вълчев

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

Младите кулинари се похвалиха пред госта, че сами пазаруват и калкулират продуктите, с които работят

91-06-01-021

Изключително доволен от учители, ученици и материалните бази на гоцеделчевските училища и детски градини остана главният секретар на МОН Красимир Вълчев, който вчера посети двете елитни гимназии – НПГ „Димитър Талев” и ПМГ „Яне Сандански”, Второ ОУ ”Гоце Делчев и ЦДГ ”Брезичка” в Гоце Делчев. Визитата се осъществи по покана на депутата Георги Андонов. Обиколката на Красимир Вълчев започна от НПГ ”Димитър Талев”. В школото той бе посрещнат от директорката на училището Мария Георгиева, заместниците й, учители и ученици с красива торта и други кулинарни вълшебства, приготвени от учениците, изучаващи готварство. Експертът от МОН беше впечатлен от факта, че учениците от специалност „Готварство” се обучават със средства, заделени от делегирания бюджет на училището. Също така те разкриха пред госта, че сами пазаруват и калкулират продуктите, с които работят, което е част от другата им професия – счетоводство, която изучават в училището.

91-06-01-028 91-06-01-037

В Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев” главният секретар на МОН Красимир Вълчев участва в открит урок с интерактивна дъска с учениците от професионално направление „Облекло”. На урока стана ясно, че възпитаниците на школото сами избират подходящите платове за актуалните модели на облеклата, които се учат да шият.

В рамките на визитата си в региона Красимир Вълчев посети и другото елитно учебно заведени в Гоце Делчев – ПМГ „Яне Сандански”, където бе посрещнат от директорката Елка Божикова. Главният секретар на МОН не скри изненадата си от обновената техническа база на училището. Заедно с ръководството и педагогическия колектив той и депутатът Андонов обсъдиха както постиженията, така и проблемите в ПМГ. Гостите проведоха среща и с колектива на ЦДГ „Брезичка”, а във Второ ОУ ”Гоце Делчев” бе проведена отворена среща – дискусия с колектива. На срещата се поставиха много въпроси относно качеството на образованието и проблемите на учителските колективи.

”Много приятно бях изненадан както от професионализма на учителите в Гоце Делчев, от знанията и уменията на учениците и техните успехи, така и от добрите условия за обучение в училищата и в детските заведения. Възхитен съм, че в училищата в Гоце Делчев учебният процес протича на високо ниво, което е видно от отличното представяне на учениците от всички училища както на местно, така и на регионално и международно равнище”, заяви главният секретар на МОН Красимир Вълчев.

Spread the love