Самоковката Йоана Пишмишова очарова с бронз на Евро 2015 по самбо в Нови Сад

Filed under: Спорт |

92-23-03-Pishmishova i Harkov...

Самоковската сензация Йоана Пишмишова спечели бронзово отличие на европейското първенство по самбо за юноши и девойки до 18 години, състояло се в Нови Сад, Сърбия. Пишмишова се бори успешно в кат. до 52 кг, като допусна пред себе си единствено бъдещата шампионка Виктория Остер от родината на самбото – Русия, и сребърната медалистка Валерия Половкина от Беларус.

Любопитното е, че едва 15-годишната, Йоана за първи път в кариерата си се пусна при по-големите – 18-годишните.

„Нейното израстване и смелост безспорно са признак за висока класа и увереност. Сигурен съм, че тепърва ще се говори за нея“, поощри призьорката нейният наставник Иван Нетов, като подчерта, че усилията на Пишмишова ще бъдат насочени към европейския шампионат за кадети по-късно през годината.

Както е известно, най-големият успех до момента за Йоана Пишмишова е второто й място на световното първенство за кадетки в Лимасол (Кипър) в края на миналата година.

Сега пък представителката на клуб „Бойни спортове“ не бе единствената състезателка, стъпила на подиума на „Евро 2015“ – радост имаше и за съотборника й Иван Хърков (68 кг), завоювал сребърно отличие от шампионата.

Българските самбисти грабнаха общо 2 златни, 3 сребърни и 15 бронзови отличия от престижния спортен форум в крайдунавския сръбски град, с което затвърдиха впечатлението, че самбото се превръща във все по-успешен спорт в страната ни.

 

На снимката: Пишмишова и Хърков след церемонията по награждаването в западната ни съседка.

 

Spread the love