12 кози и 2 овце на бившия шофьор Златко Кралев стърчаха 12 часа върху покрива на къщата на емигрант в Палатово, потрошиха керемидите

Filed under: Дупница |

Кметът Енчо Михалков: На Златко са съставяни многократно актове от общината, цялото село се оплаква от безстопанственото му стадо, той се оправдава с думите: Тези животни не са мои

95-01-10 054

12 кози, 2 ярета и 2 овци висяха безпомощно 12 часа на покрива на къща в дупнишкото село Палатово, съобщи кметът Енчо Михалков. Животните са собственост на бившия шофьор Златко Борисов Кралев. Те огласиха цялото село с тревожно блеене, но стопанинът остана глух за зова им. Най-накрая първи братовчед на собственика на къщата ги свали една по една.

Златко Кралев е 75-годишен, пенсионер, и в момента живее сам. Синът му се е установил със семейството си в Италия, а съпругата на Златко е на лечение в санаториум. Хората от Палатово говорят, че Златко е лош стопанин и не се грижи за животните си.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на селото Енчо Михалков е извикан на пожар на мястото на инцидента, където бързо са се струпали зяпачи да гледат животинския римейк на филма „Кацнал на едно дърво”. Собственикът на козите също е извикан, за да ги свали от покрива, но по думите на хора от селото той не е пожелал да поеме отговорност и да признае, че са негови. Къщата, върху която се е покатерило стадото, е собственост на Драге, емигрант в Италия. Роднините му са починали, той отдавна живее на Ботуша и къщата му в Палатово е необитаема. Козите и овците са стоели на покрива от 18,30 ч на единия ден, пренощували са там и чак на суринта към 7 часа първи братовчед на гастарбайтера ги е свалил една по една. „Нанесени са много щети на покрива, има изпочупени керемиди, не ми се мисли какво ще стане, когато завали дъжд. Най-учуден останах как овците, които са около 75 килограма, са се покатерили на покрива на двуетажна къща.  Животните са на Златко, но той не се грижи за тях, безстопанствени са. Иначе е имало и други случаи негови кози да се катерят по къщи и постройки. Човекът е проблемен, съставяни са му много актове от общината след оплаквания на местни хора, че животните му съсипват градини и дворове. Козите му са прегризали много овошки. Идваха и полицаи, но той е непоправим. Винаги казва едно и също: „Животните не са мои”, обясни кметът Михалков. „Цялото село пропищя от Златко. Сутрин закусва с няколко мастики в кръчмата, а след това спи по цял ден и не се интересува от нищо. През това време животните му правят зулуми из селото. Те даже подивяха, прасетата му избягаха в гората, а козите и овците правят бели на поразия. Жена му едва ли ще се върне при него след санаториума. Той няма капка съвест и всичко му е безразлично. Даже сме чували, че когато синът му си идва в България, не идва тук, а спи в Баланово, откъдето е жена му”, са мненията на хората от селото за Златко Кралев.

 

Снимките

1 Козите на покрива се превърнаха в атракция.

2 Кметът Енчо Михалков

Spread the love