КА „Самоков“ с десет медала от държавния шампионат по аеробика в Боровец

Filed under: Спорт |

Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков се окичиха със злато при 15-17-годишните

96-23-01-Sastezatelite na Samokov pozirat...

Един златен, четири сребърни и пет бронзови отличия завоюваха представителите на клуб „Самоков“ на държавното първенство по спортна аеробика, състояло се в курорта Боровец.

С най-благородния метал се окичиха участниците в групата при 15-17-годишните – Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и новото попълнение Ангел Казаков, които играха заедно с колегите си от Хасково Ива Ангелова и Тихомир Баротев.

В същата категория на трета позиция завърши другата самоковска група – Мария Генова и София Вададжийска от Самоков, Светлина Велинова от Кюстендил и Деметра Лачева и Стела Чанкова от Хасково. Казаков показа израстването си и при индивидуалните изпълнения при юношите, където грабна сребърно отличие. Хасковлията, който от този сезон се състезава за клуб „Самоков“, дублира втората си позиция и при смесените двойки, където умело му партнираше Анита Гаврилова.

Сребърни медали в същата възрастова група (15-17 г.) спечели тройката Анита, Ангел и Синтия-Мари, а втората тройка със самоковско участие – Мария Генова, С. Вададжийска и Св. Велинова, остана на косъм от медалите, класирайки се на 4-о място. Синтия-Мари се окичи със сребро и от индивидуалните съчетания при девойките, където Анита Гаврилова завърши седма.

Надя Паунова се пребори за бронза с индивидуалното си изпълнение при жените, а заедно с Михаил Лучански (Кюстендил) прибра и среброто от изпълненията при смесените двойки. Бронзови медали спечелиха и участничките в тройката при най-малките (7-8 г.) Дария Митрева, Неда Ангелова и Каролина Симидчиева.

При по-големите (12-14 г.) двете тройки със самоковско участие – Весела Вукова, Камелия Петрова и Лидия Ангелова и Драгомира Христова, Магдалена Драганова и Стела Йорданова – се класираха точно след местата, даващи право на медал – 4-о и 5-о. Групата, съставена с пет от тези момичета, обаче все пак грабна бронза. Л. Ангелова се класира 4-та в индивидуалното състезание, а шеста тук остана Ст. Йорданова. На пето място пък бе класирана тройката Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова при 9-11-годишните.

Паралелно с държавното първенство се състоя и държавен турнир в клас „Б“. Малката формация на клуб „Самоков“ в състав Елена Петрова и Надя Петрова се изкачи на второто място на почетната стълбичка.

Общо около 160 гимнастици от страната взеха участие в 19-ото държавно първенство, което бе и квалификация за определяне на националния състав на България, който ще представя страната ни в надпреварата за Световната купа за мъже и жени и Международния турнир за подрастващи в края на седмицата отново на Боровец.

 

На снимката: Състезателите на „Самоков“ позират с отличията след церемонията по награждаването.

Spread the love