Пътешественичка 1 в Дупница Василка Попова счупи ръката си у дома, ще води гръцки туристи до пирамидата на Фенерка

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Колеги ми казват: Върху злато седите, а се борите за коричка  хляб, общината изпуска златен шанс, ако не популяризира природните чудеса в Рила, убедена е бизнес дамата

96-07-01 Василка Попова

Най-запалената пътешественичка в Дупница Василка Попова си счупи лявата ръка. Преди  началото  на  туристическия  сезон  бизнес дамата, която кръстосва цял свят и познава Дубай като България, падна у дома и си счупи лявата ръка. Енергичната дупничанка обаче казва „Всяко зло за добро!”. Дори и в гипс, Попова не мирясва у дома, а вече крои планове да води туристи при скалната икона на Богородица в парк „Рила”. „Ще покажа  пирамидата на траките на Фенерка на гръцки туристи. Имам много туроператори приятели, които ще дойдат с групи туристи – хем да се видим, хем да разгледат най-красивия парк в България и природните феномени – скалната икона на Богородица и пирамидата на траките с тракийското светилище на Фенерка”, издаде плановете си Василка. Тя е убедена, че иконата и пирамидата могат да хранят Дупница в бъдеще.

„Ние,  българите,  сме бавен реотан, докато загреем, светът  ни  изпреварва. Колеги от туристически агенции вече  ме  скастрят. Казват: В Дупница върху злато седите, а се борите за коричка  хляб”.  В петък, събота и неделя стотици туристи идват в парка, но няма гид, а има какво да се разказва. Общината изспуска  златен шанс, трябва да се популяризират природните чудеса на Дупнишка Рила”, категорична е Василка Попова.

 

Снимката:

Бизнес дамата Василка Попова

Spread the love