Глобяват кметовете Владимир Москов, Красимир Герчев, Илиян Кръстев, Емил Илиев, Апостол Апостолов и Андон Тотев от 3000 до 10 000 лв. за непочистени речни корита

04-01 Москов

РИОСВ – Благоевград ще наложи глоби на кметове на шест общини в Пиринско за непочистени речни корита. При проверките е установено, че в Гоце Делчев, Разлог, Кресна, Струмяни, Симитли и Сандански речните легла и прилежащите територии са пълни с отпадъци.

04-01 герчев

На управниците Владимир Москов, Красимир Герчев, Илиян Кръстев, Емил Илиев, Апостол Апостолов и Андон Тотев ще им бъдат връчени актове за административни нарушения по Закона за управление на отпадъците.

04-01 Илиян Кръстев

В общините Гърмен, Банско, Белица, Якоруда и Петрич замърсяванията са незначителни и затова там са издадени само предписания, които трябва да се изпълнят до 18 май.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Не са констатирани пропуски в почистването на речните корита само в Благоевград и Хаджидимово.

04-01 апостолов

Според Закона за управление на отпадъците кметовете на общини отговарят за изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места и създаването на незаконни сметища, както и за организирането на тяхното почистване.

04-01 тотев

За неизпълнение на тези задължения законодателят предвижда налагане на глоба на общинските управници от 3000 до 10 000 лв.

 

Снимките

1 Владимир Москов

2 Красимир Герчев

3 Илиян Кръстев

4 Емил Илиев

5 Апостол Апостолов

6 Андон Тотев

Spread the love