ОбС шефът Радослав Тасков награди победителите от празника „За хляба наш…”, призьорите грабват 135 лв. едногодишна стипендия

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

05-01 10-b1

128 награди бяха раздадени на талантливите деца от цялата страна в XVII национален ученически празник „За хляба наш…”, който се проведе в Благоевград. Сред гостите на награждаването бяха зам.-кметът по европейските проекти и програми в община Благоевград Зорница Кралева и председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков. Те поздравиха участниците, като им пожелаха да продължат традицията и участието си в уникалния празник, посветен на хляба. „Вашето творчество е уникално, пишете с умиление и с всяка изминала година творбите ви в различните сфери на състезанието стават по-оригинални и разкриващи вашия голям потенциал. Продължавайте напред и ви пожелавам да спечелите още много награди, а вашият труд да бъде високо ценен”, каза зам.-кметът Кралева.

05-01 10-b2

„Поздравявам ви за участието и ви пожелавам да предадете обичаите и на тези, които идват след вас”, пожела от своя страна Радослав Тасков.

XVII национален ученически празник „За хляба наш…” се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проявата е част от Общинската програма за детето за 2015 г., от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката и от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет. Празникът е подкрепен от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и Регионален съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

Състезанието премина в няколко етапа – състезание, есе, рисунка, драматизация, научна разработка, стихотворения, приложно изкуство, разкази, сценично представяне, песни, танц, макети и ритуали. Наградите бяха връчени в две категории- от първо до трето място- общо 65 и 63 поощрителни.

Класираните ученици на І, ІІ и ІІІ място ще получават стипендия в размер на 135 лв. месечно в продължение на една календарна година.

В 17-ото издание на националното състезание „За хляба наш…” тази година участие взеха 1333 деца от 119 образователни институции от цяла България

 

Снимките

1Радослав Тасков награди победителите

2Участваха талантливите деца от цялата страна

Spread the love