Държавният съдебен изпълнител Борислав Стайков сложи на тезгяха магазин на „Наркооп” в Кюстендил срещу 70 000 лв.  

Filed under: Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Държавният съдебен изпълнител Борислав Стайков сложи на тезгяха магазин, собственост на РПК „Наркооп” в Кюстендил, чийто шеф е Георги Анастасов. Става дума за обект, разположен на първия приземен етаж на бл. 45, вх. Б в кюстендилския квартал „Запад“. Публичната продан на недвижимия имот е, за да удовлетвори вземане на община Кюстендил. Площта на имота е 152 квадратни метра ведно с идеалните части и с право на строеж. Експертната оценка на имота е 130 500 лева, а началната тръжна цена е 70 000 лева. Върху имота има наложена възбрана, обясниха от държавното съдебно изпълнение. Публичната продан ще продължи един месец и ще стартира на 8 май.

На тезгяха се продава и бившият Хлебозавод в село Раждавица, Кюстендилско, също собственост на РПК „Наркооп”. Цената му е от 57 680 лева. Хлебозаводът е бил действащ до 2000 година, след това помещението е отдавано под наем. „Самият хлебозавод е  с площ от 2518 кв.м заедно с построената в имота сграда. Първоначалната цена, за която бе обявен хлебозаводът, но съдия-изпълнител се принуди да я намали, бе 60 000 лева. По закон поради липса на купувачи при повторните търгове обектите се намалят с 20 на сто, обясниха от държавното съдебно изпълнение.

Имотът продължава да се води собственост на селкоопа, който е клон на Регионалния кооперативен съюз. „Такава е и съдбата на подобни обекти, стопанисвани от кооперациите в селата Коняво и Гърляно. „Наркооп” загина, частните вериги го задушиха“, коментират запознати.

 

Снимката

Държавният съдебен изпълнител Борислав Стайков

Spread the love