С нулев политически опит управителката на фирма за кредити Ивана Тасева оглави азбукарите в Кюстендил, Албена Симеонова бутна „паркетния лъв” Иван Георгиев от шефския стол в АБВ – Бобов дол

Filed under: Дупница,Кюстендил |

99-01-05  Georgi anastasov

39-годишната управителка на фирма за кредити Ивана Тасева стана общински председател на партията на президента Георги Първанов АБВ в Кюстендил. Това съобщи членът на Националния съвет Иван Цеков. „Ивана не се е занимавала досега с политика.

99-01-05  Ivan Cekov1

Тя е семейна, с едно дете, кюстендилка е. За нея на събранието гласуваха 49 делегати, а двама други се въздържаха. Имаше още едно предложение за председателското място, но колегата си направи самоотвод. Не е редно да му съобщавам името“, лаконично заяви Иван Цеков.

99-01-05 Албена Симеонова Иван Георгиев

По информация на „Вяра” това е Георги Анастасов – шеф на Кооперативния съюз в Кюстендил. За него се знае, че е бил дългогодишен заместник-кмет на община Кюстендил. Отговарял е за хуманитарните дейности в мандатите на червения Валентин Вълов, на покойния Кирил Алексов, както и на д-р Людмил Стоянов (НДСВ)/. Той е бил член на БСП, а след това на Евролевицата на Александър Томов.

99-01-05 Ивайло Терзиев

„Самият избор на Ивана стана с явно гласуване в залата, след като беше получила номинации от различните клубове. В града имаме 28 такива. Ивана е мениджър във фирма за раздаване на бързи кредити. Колкото до политиката ни по време на местните избори, сме амбицирни да направим самостоятелна листа за съветници и да вкараме максимален брой наши представители в местното самоуправление. По отношение на кметската кандидатура все още нямаме яснота, тъй като сме сравнително млада партия. На този етап указанията ни от Националния съвет са да подкрепяме стойностни кандидати, ако бъдат излъчвани от други партии, в случай че ние не откроим свой представител и обратното. Ако ние излъчим кандидат, ще търсим подкрепа от сродни на нас формации“, каза Иван Цеков. По отношение на възможно коалиране с БСП Иван Цеков се въздържа от коментар. Той не пожела да се ангажира и с мнение защо е било необходимо отделянето от социалистите на АБВ като партия.

Припомняме, преди дни общинският съветник от БСП Георги Пехливански от Дупница заяви, че листите на БСП за местните избори ще бъдат подредени по азбучен ред. Такава ще е подредбата на кандидатите за общински съветници в Кюстендил, защото левицата там ще се яви заедно с АБВ на Георги Първанов. Според социалистите тази мярка гарантира повече справедливост в разпределението на местата, тъй като в някои от малките градове ще са необходими само 50 гласа, за да стане определен кандидат общински съветник. Това става възможно с приетата миналата година преференция в Изборния кодекс, съобщи Георги Пехливански, общински съветник от БСП в Дупница.

В Кюстендил упорито се тиражира версията, че АБВ ще запази топлите си отношения с БСП на местните избори. Политически анализатори припомнят, че самият Иван Цеков е бивш член на БСП. Публична тайна за него е, че е приятел от казармата с експрезидента Георги Първанов. Цеков е бизнесмен, бивш директор на завода за трикотаж „Етавиа”. Заводът бе блъснат, а сега на негово място се издига голяма търговска верига.

Според Цеков трусове в организацията на АБВ в Бобов дол няма. „Там имаме избран председател. Това е Албена Симеонова. На 37 години, семейна, с две деца“, пестелив в изказванията бе той. За общински шеф в миньорския град бе готвен общинският съветник от БСП – Бобов дол, Иван Георгиев. Той смени няколко партии и се превърна в един от политическите номади в Бобов дол. През март 2011 г. Изпълнителното бюро на БСП-Бобов дол свали политическото си доверие от Иван Георгиев, защото от опозиция на кмета Грети Алексиева той се превърна в един от най-приближените й хора.

След публикация на „Вяра” и недоволството на хора от Бобов дол, че Георгиев се е превърнал в паркетен лъв и само прескача от купон на купон, той бе изместен от Албена Симеонова на лидерския пост на партията. Двамата танцуваха заедно на един от купоните, на които Георгиев блесна с уменията си на дансинга.

Припомняме, че Георгиев е открил фейсбук страница на АБВ-Бобов дол, която е запълнил от горе до долу само със снимки от купони. „Вижте страницата му, светският лъв Евгени Минчев пасти да яде, нашият човек се кълчи от купон на купон”, звъняха в редакцията на вестника бобовдолци. На фотосите Иван Георгиев танцува блус с много мадами, той е в центъра на дансинга на модерни танци, вие хора, вдига наздравици, има и кадри на партиен концерт на АБВ, на който пее Дани Милев. На концерта Георгиев позира с две млади момичета. Иван Георгиев седи и на богато отрупани софри.

Подобна беше картината и от страницата на лидера на АБВ-Дупница Ивайло Терзиев. Там имаше кадри, на които в скута на Терзиев седеше прелестна мадама, лидерът на АБВ-Дупница позираше със скъпи коли, парадираше със скъпата си къща, чийто партер се оказа ресторант-пицария. Страницата бъкаше от цитати на Ал Капоне, които след публикацията до една бяха свалени.

 

Снимката

1 АБВ Кюстендил

2 Иван Цеков – член на Националния съвет на АБВ

3 Албена Симеонова измести Иван Георгиев от лидерския пост на АБВ – Бобов дол

4 Ивайло Терзиев от АБВ – Дупница

Spread the love