Попарени клиенти: „Карфур“ и „Лидъл“ ни заблуждават с промоции, оплакахме се в Комисията за защита на потребителите

Filed under: Искам думата |

Лилия Михайлова: За Великден си купих агнешки котлети от 12,99 лв., оказа се, че съм дала парите си за кокали

Ники Танев: Специално за краставиците в „Лидъл” – цената е на брой, а не на килограм и много хора се подвеждат

 Пламен Гергов: Чуждите вериги лъжат само в България

 100-09-01

Няколко вериги хипермаркети, предвождани от „Карфур“ и „Лидъл“, пуснаха странни и заблуждаващи промоции през пролетта, алармират купувачи, които вече са сезирали и Комисията за защита на потребителите, и Агенцията по храните. В сезона на пресните зеленчуци големите магазини продават краставици уж изгодно за почти 2 лева килото. Реклами за изгодните цени вървят по националните телевизии, а брошурите заливат пощенските кутии на купувачите в големите и малки градове, а думата „промоция“ пищи от всяка страница, пише „Всеки ден“. Според експерти обаче цените на пресните зеленчуци въобще не са промоционални, а съвсем редовни, дори високи. Това не пречи на веригите да мамят клиентите си с „изгодни“ етикети, оплакаха се потърпевши. Страшната истина лъсва, когато посетителите отидат до касата. Тогава те виждат, че са били завлечени, но вече е прекалено късно. Единственото упование на измамените са държавните контролни органи, които трябва да разнищят безобразието и да накажат виновниците според закона. Ето и коментарите по темата в социалната мрежа. 

100-09-01 Пламен Гергов

 

Лилия Михайлова пише: „Купих от Lidl за Великден агнешко на „Тандем”, на цена уж 12.99 лв. На едната опаковка 2,3 кг пишеше агнешки котлети. Вътре се оказаха две парчета от плаващите ребра заедно с част от корема, по средата беше сложено едно парче около 15 см гръбнак, които е точно след врата, само кокал и за супа не става и отдолу другото парче корем, дори нямаше плаващи ребра и това беше по-скъпо – 13 и нещо, защото уж били агнешки котлети. Втората опаковка пак около 2 кг и нещо вече на обявената цена, пишеше агнешки бут, а се оказа агнешка подбедрица с малко месо пак от корема, пак едно парче около 15 см дълго, но този път отсечено от задната крайна част на гръбнака, където кокалът е най-голям, малко преди опашката и едно парче от задната свивка на агнето, там го окачват на ченгел, крайният кокал, който обикновено слагаме под агнето да не се хване отдолу за тавата. Много добре знаят, че точно на празника хората няма да тръгнат да си търсят правата и пробутват направо кокали, бях възмутена. Сега за Гергьовден имаме цяло агне, вярно повече тичане, но знаеш, че ядеш нещо хубаво!”.

Пламен Гергов се включи със следното изказване: В България навсякъде лъжат – в магазина, автосервиза, парното, бензиностанцията, работодателя и т.н. То и на друго място е имало комунизъм-социализъм, ама нашия „морал“ никъде го няма. Ама тия са чужди вериги – да, но само в България лъжат”.

Ники Танев написа: „Да, специало краставиците в „Лидъл”, цената е на брой, не на килограм и много хора се заблуждават”.

Други потребители на социалната мрежа коментираха: „Това са скъпи магазини и там пазаруват само хора, които не държат на себе си и семейството си. Така е и в „Била”, „Кауфланд”, „Метро” и т.н. Нормалният човек се снабдява с храни директно от местни производители, и то с произведени за самия него неща. Примерно – купували ли сте мед от магазина? Изобщо не става за нищо. А вино? А ракии? А мляко? Ами това са от сой боклуци! За домати, салати и т.н. и дума да не става! Хора, просто не купувайте нищо от магазините!”.

Spread the love

3 коментара за: Попарени клиенти: „Карфур“ и „Лидъл“ ни заблуждават с промоции, оплакахме се в Комисията за защита на потребителите

 1. Г-жо Михайлова, котлети само по себе си означа кокали,що се отнася до цената, тя е на кг,
  Краставиците са на брой но само фолираните, има си и на кг, продто хората не четат ценовите табели, на който има достатъчно инфо за артикула, недейте да изпростявате с подобни коюентари, хората особено в Лидл са достатъчно любезни за да попитате и да ви бъде обяснено, та дори и да върнете стока!!!!!!

  Евелина Йорданова
  2015/май/09 at 14:24 PM

 2. Za men komentara koito e napraven ot vaprosnata gospoja prosto e izlishen… Kupila agne6ko meso na firma TANDEM a obvinqva Lidl…

  Dio
  2015/май/09 at 12:44 PM

 3. АМИ ЧИИ К.Р ДИРИТЕ В МАГАЗИНА И КУПУВАТЕ КОКАЛИ НЯКОЙ ДА ВИ ХВАНА НАСИЛА ОТ УЛИЦАТА ДА ВИ ВКАРА В МАГАЗИНА А?ВИЕ СТЕ ТЪПИ КАПУТИ КАТО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ,АЛЧНИ СТЕ ЗА ЕВТИНО Е НЕКА ДА ВИ Е ВЪТРЕШНО ТЪПАЦИ ПРОСТИ.УТРЕ ПАК ЩЕ ИДЕТЕ ТАМ ЩОТО СТЕ ТЪПИ.КАТО НИКОЙ НЕ ВЛИЗА ТЕ САМИ ЩЕ НАПРАВЯТ ЕВТИНИ ЦЕНИТЕ.

  k.po
  2015/май/09 at 9:47 AM