Внучката на Крали Марко Живка Маркова търкаля камъни в Дупница, сама построи цяла градина с тях

Filed under: Дупница |

За 20 г. стаж като шивачка ме пенсионираха на 220 лв., режат от нашите пари да дават помощи на търтеите, недоволства пенсионерката

105-01-11 958 copy

Пенсионерката от ДИП „Марек” Живка Маркова се прочу като внучката на Крали Марко в Дупница. Тя сама изтъркаля огромни кмъни и с тях направи градина за чудо и приказ в новозакупения  си двор на ул. „Патриарх Евтимий”  14. Бившата дипаджийка сподели, че е влязла в дипа като шивачка на 20 години, а след четиридесет години стаж е излязла като пенсионерка с 220 лв.  пенсия. „Справедливо ли е това, кръцнали са нашите пари да дават помощи на търтеите в държавата”, тюхка се Живка. Тя е останала млада вдовица на 29 г. и сама е отгледала единствения си син Румен, който има автовишка. Мечтата й е синът, който не пуши и не пие, да си намери свястна невеста и да има внучета. Миналата година синът й закупил  пустеещия  с камъни съседен имот със стари постройки и запалената градинарка Живка е изградила с камъните, изкопани в двора,  мечтаната цял живот  цветна градина. Всички хора, тръгнали на разходка, минават покрай нейния двор и  я хвалят за труда и красотата, която твори в двора си. Отначало жената се чудела що да прави с камъните, старите тухли и керемиди в имота си, но като находчива дупничанка й дошла практичната идея. „Като внучка на Крали Марко, който е вдигал с една ръка огромни камъни, сега аз ги търкалям из двора и редя дувари”, казва Живка. Всички в рода й се смятат за потомци на легендарния юнак.

Живка си отглежда собствен разсад за домати, лук, пипер, сади си боб, картофи – има си собствена малка биоградина, от която всичко е много вкусно. „И кметът Чимев, и полицията трябва да вземат мерки тези мотористи, които хвърчат по главната улица да  не сгазят дете”, сети се да допълни Живка Маркова.

Снимката

Внучката на Крали Марко Живка

Spread the love

Коментар за: Внучката на Крали Марко Живка Маркова търкаля камъни в Дупница, сама построи цяла градина с тях

  1. Защо не е споделила, че има и дъщеря която се е отказала от нея ! Защо не е споделила колко мъже е сменила……… тази проклета жена много клетви си е натрупала, така че надали ще види изобщо внуче! Бог връща на грешниците чрез най-милото! Да се шири в двора си само това ще и остане !

    съседката
    2015/май/15 at 18:39 PM