Това се коментира: Областният лидер на ББЦ в Пиринско Рашко Динков къса с Бареков, отказа да се кандидатира за кмет, твърди: Ще обявя решението си наесен, изясняваме се

Filed under: Благоевград |

105-02-02-009977

Областният лидер на „България без цензура” (ББЦ) в Пиринско Рашко Динков няма да се кандидатира за кмет на предстоящите местни изори през есента. Така поне гласи една от последните клюки, свързана с партията на Николай Бареков, в общественото пространство на Благоевград през последните дни. Жителите в областния център на Пиринско коментират още, че Рашко Динков напоследък бил развалил неимуверно много отношенията си с евродепутата и комуникацията между двамата била тотално прекъсната. „Приятелството им приключи, Рашко вече не иска да го чуе и види”, шушукат иронично голяма част от хората в града. Мълвата около интригата гласи още, че въпреки желанието на Николай Бареков именно Рашко Динков да бъде кандидатът за кмет на ББЦ в Благоевград, местният общински съветник и бизнесмен бил повече от категоричен, че не желае да се впуска в битката за градоначалник.

Самият Рашко Динков обаче твърди, че към момента тези твърдения са абсурдни и изключително некоректни, целящи единствено името му да баде опетнено от недоброжелатели. „Все още не съм взел решение дали да се кандидатирам за кмет през есента. Дотогава има още време. Изчаквам някои неща да се доизяснат, за да реша каквото и да било. Много хора, представители на различни политически формации, ми отправят предложения да участвам в кметската надпревара, но пак казвам, към момента нямам нищо категорично като отговор. Такъв бих могъл да дам най-рано в средата на м. юни”, категоричен бе Рашко Динков.

Припомняме, че през август миналата година той се отказа от участие в листата на ББЦ за парламентарните избори. Тогава пък Бареков бе категоричен, че ако Динков не бъде издигнат като водач на листата в Пиринско, то той със сигурност ще бъде издигнат за кандидат-кмет на местните избори през тази година.

Както е известно, преди четири години Р. Динков влезе в местния парламент на Благоевград от листата на ЕКИП. Преди месеци обаче групата на гражданското сдружение сензационно се разпадна, след като председателят й Владимир Елезов внесе специално писмо до председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, в което поиска прекратяване на съществуванетой.

Снимката: Рашко Динков (вдясно), Йорданка Стойчева и Николай Бареков в Благоевград през изминалата година

 

Spread the love