Над 100 ученици от гимназия „Христо Ботев“ в Дупница в протестно шествие срещу безрасъдни шофьори: Искаме строги закони срещу пияни зад волана!

Турция-и-протест-473

 Шествие срещу безразсъдното шофиране  се провежда из улиците на Дупница днес. Мотото е „Искам да стигна жив”. Инициативата тръгна от деца от местната гимназия „Христо Ботев” –  едно от оцелелите при катастрофата в Яхиново момчета е ученик там. Тежко ранен е Милчо Паликарски, син на полицай, който по спешност е закаран в „Пирогов” с тежка черепно-мозъчна травма. Стана ясно, че 16-годишният възпитаник на Гимназия „Христо Ботев” и юноша на ФК „Марек” е бил двукратно опериран след приеманото му в столичното лечебно заведение. Вчера в училището на Милчо бе отслужен молебен за неговото здраве и оцеляване.

 

Припомняме, че на 10 май четирима младежи и една учителка на 40 г. от Кюстендил загинаха при тежка катастрофа. В колата имаше трима пияни младежи.

 

Съучениците на едно от оцелелите момчета Милчо заявиха101-01-81-P1330823s-copy  , че искат „да изкрещят в лицата на невнимаващите, че има живот пред тях и не искат да свършат на пътя нелепо”.

 

„Искаме да внимават преди да се качат зад волана, да карат внимателни и да не са пияни. Искаме законите да са по-строги”, призовават учениците.

 

Те очакват на шествието да се съберат много хора, които „искат да останат живи”.

Spread the love