Ген. Атанасов: По-важно е не кой какви пари е внасял, а какви пари е изнасял

Filed under: България |

107-18-02-Gen.Atanasov

По-отношение на КТБ по-важен е не въпросът кой какви пари е внасял, а какви пари е изнасял. Такова е мнението на депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов, който участва в предаването „Тази неделя”. „Сега вместо да търсим тези огромни пари – 3,5 млрд., ни занимават със списъци кой къде ходил”, коментира той разпространената информация за посещенията в офиса на Цветан Василев.„Нека да се разкрие банковата тайна, нека да паднат маските, нека да излезе цялата информация”, призова бившият шеф на Национална служба „Сигурност”. Той разказа, че в доклад на ДАНС, в който се проследява цялата хронология около събитията в КТБ, експертите посочват, че сакралната дата е 13 юни, когато спецполицаи, жанрадмерия и прокуратура влязоха в сградата на „Бромак”, където е и сградата на банката.

В анкетната комисия, разследваща случая, Атанасов задал въпроса кой е подал оперативна информация, за да се започне акцията. Оказало се, че не е подавана оперативна информация към прокуратурата. Затова генералът призова главният прокурор да внесе доклад в парламента, за да се изяснят детайлите по тази операция.

Депутатът от Реформаторския блок коментира и изказването на Цветан Цветанов, че има притеснения относно здравната реформа на Петър Москов. „Влизаме вече в предизборна кампания за местните избори. Ние сме солидна конкуренция на ГЕРБ”, заяви той. „Най-успешният министър в това правителство е Петър Москов. Това го доказва социологията”, допълни Атанасов.

 

Стнимка:

Ген. Атанас Атанасов

Spread the love