Кметът Вельо Илиев: В Петрич има шуробаджанащина! Разследване разкри, че баничар печели обществена поръчка за водопровод, фризьорският салон на шурея на зам.кмета Хр. Георгиев прибрал 100 000 лв.

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Velio Iliev

„Има шуробаджанащина. Факт е и се вижда“. Това заяви, смеейки се, кметът на Петрич Вельо Илиев по повод журналистическо разследване на национална телевизия, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници в града на милионерите печелят обществени поръчки за строителство, при това без конкурси.

Според документите община Петрич е платила 8 хиляди лева на баничарница в града за изграждане на водопровод. Документи разкриват също, че община Петрич е наела без конкурс и заплатила 20 000 лв. на малък фризьорски салон за ремонт на детски ясли и детски градини. Екипът на телевизията разкри, че зад фирмата-собственик на фризьорския салон стои шуреят на заместник-кмета по строителството Христо Георгиев. Той получил по тази схема поръчки за 100 хиляди лева.

107-03-01 Hristo-Georgiev-zam.kmet-po-TSU

Приепомняме, че през март. т.г. строителният предприемач Руси Бахтарлиев който оглави сдружението на строителите в града, обяви: „Да видим фирмите, които получават поръчки и преки договаряния в Петрич. „Елитстрой“ е от февруари 2008 г., „Бонима“ от март 2008 г. Това говори ли ви нещо?

107-03-01 Руси Бахтарлиев

Христо Георгиев става зам.-кмет през октомври 2007 г., а през 2008 г. се регистрират тези фирми и започват да печелят поръчки. Питаме кмета Вельо Илиев кой печели малките обществени поръчки за по 10 000-30 000 лева, как се изразходват парите от общинския бюджет? Коя фирма преди 3 години извърши ремонта в НП „Самуилова крепост”, там, когато вдигнеш лампата край алеята, се оказва, че тя не е свързана с кабел. Участвали сме в 10 търга, не сме видели в комисиите нито един специалист”, заяви Бахтарлиев.

 

Снимките

1 Вельо Илиев

2 Христо Георгиев

3 Руси Бахтарлиев

.

 

 

Spread the love