Над 2000 дупничани козируваха пред бойните знамена на Българската армия, стотици изпопадаха на площада от умора от 3-часовия спектакъл на гвардейци, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, никой не си тръгна 

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Внукът на покойната депутатка Маргарита Панева – Александър: Смаян съм

Семейството Иво и Роза Андонови от „Актавис”, Костадин Зашев и десетки дупничани във възторг от лазарното шоу

107-06-01 0037 107-06-01 043 107-06-01 047

С невероятен спектакъл на Националната гвардейска част с представителния военен духов оркестър, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, лазарно шоу и мощна заря зарадваха дупничани на старта на майските празници в града. Оркестърът на гвардейците направи демонстрации на площада, докато свиреше песни на Майкъл Джексън, Europe „The final countdown”. Публиката избухна в бурни аплодисменти и се просълзи, когато прозвуча „Моя страна, моя България”, в изпълнение на солистите от гвардията.

Над 2000 дупничани, начело с кмета Методи Чимев и археарейския наместник отец Паликарски се насладиха и на лазарното шоу на площад „Свобода”. Тон за шоуто дадоха любимите Орлин Горанов и Кристина Димитрова. В разгара на купона Орлин Горанов покани на сцената малчуганите, дошли на концерта и заедно танцуваха цяла вечер. С голям интерес изгледаха спектакъла и семейството от „Актавис” Иво и Роза Андонови с децата си Иво и Ангела. Гордият дядо Костадин Зашев дойде на спектакъла  с дъщеря си Виолета, внучката Ивая и зетя Иво Янков. Изпълнението на гвардийската рота завърши с много аплодисменти и тържествена заря. Момчетата от Гимназия „Христо Ботев”, сред който и внукът на покойната депутатка Маргарита Панева – Александър, аплодираха шоуто от стълбите на пощата, а ученикът Алексей през цялото време отдаваше чест на гвардейците.

106-06-01  17.05.15 г. - 3 106-06-01  .15 г. - 85

Гвардейците донесоха в Дупница бойните знамена на Българската армия, която няма нито едно пленено знаме през всичките войни. Войниците направиха ефектна демонстрация на нестандартни строеви хватки, движение с и без оръжия и обраха овациите на публиката. Орлин Горанов и Кристина Димитрова доведоха до изтощение от песни и танци публиката, но никой не напусна площада.

107-06-01 Малинка Йорданова с племеника си

Дупничани освободиха пространството за демонстрациите на гвардейците и стоически изгледаха целия спектакъл на крак въпреки умората. На финала децата капнали от умора вече седяха буквално на плочките.

106-06-01  17.05.15 г. - 124

Сред публиката имаше и по-възрастни дами, които се опитваха да си пробият път напред сред множеството, за да подвият крак и да гледат шоуто приклекнали, но никой не си тръгна до края. Шоуто с концерта продължи над 3 часа. На площада нямаше пейки заради шоуто на гвардейците, защото площадът беше превърнат в плац.

106-06-01  80 106-06-01  15_211723

На всички обаче им беше останала сила, за да изпратят с бурни аплодисменти в такт с марша на изнасящите се гвардейци.

Снимките:

1 Момчетата от Гимназия Христо Ботен ,сред който и внукът Александър   на бившата депутатка Маргарита Панева

2  Кметът Методи Чимев и официалните лица бяха заобиколени от децата на Дупница ,които много харесаха гвардейците

3, 5 ,7, 8 и 9 Невероятноо шоу на нацоналната гвардейска рота на площад Свобода

4 Орлин Горанов и Кристина Димитрова доведоха до изтощение от песни и танци публиката, но никой не напусна площада.

6 Малинка Йорданова с племеника си

 

 

 

Сн035 Семейсвото специалисти от Актавис Иво и Роза Андовови с дъщеричката Ангела и синът Иво младши

037

045,047

057 Ученикът Алексий през целия спетакъл стоеше мирно и отдаваше чест на гнардейците

 

Spread the love