Братя Галеви довършиха от разстояние тюркоазеносинята резиденция с върнатите от съда 100 бона гаранция за неотклонение, дупничани: Видяхме ги в Москва, спонсорират кампанията на АБВ, БСП и ББЦ в Дупница

Благоевградският бизнесмен, спонсор на БСП, Евгени Крънджилски купи имот на Братя Галеви в центъра на Благоевград за 1 млн. лева

Крънджилски: Апартаментите са в трагично състояние, почти карабина, теглих заем и се надявам да се възвърнат парите

 

 

108-01-01 колаж

Резиденцията на Братя Галеви в градската градина в Дупница е напълно завършена и блести в синьо като небостъргача „Сапфир” в Истанбул. В нея не живее никой, но сградата се охранява от денонощна охрана, има си и караулка. Тюркоазеносинята прелест се намира точно до градската градина и дупничани дават идея да се превърне в дворец, отворен за посетители.

108-01-01 5705_n

„Синьо-зелената сграда е незабравима гледка и приковава погледите с грандоманията си, тя прилича на гигантско яйце на извънземно”, коментират минувачи. Твърди се, че двамата са успели да я завършат след бягството си с парите, които Кюстендилският окръжен съд им върна в пълен размер – 100 000 лв.

108-01-01 66-V

Докато държавата си е мислила, че Пламен Галев и Ангел Христов са на свобода срещу гаранция от общо 100 000 лв., се оказа, че съдът им е изменил мярката и ги е пуснал на свобода срещу подписка и надлежно им е върнал парите. Разкритието направи министър Диана Ковачева. Председателят на КОС Мирослав Начев, който ги оправда, заяви, че за промяната на мярката за неотклонение не е длъжен да уведоми министерството, тъй като то не е страна по делото.

108-01-01 evgeni krandjilski22

Истината е, че по всякакъв начин държавата се опитва да спаси Братя Галеви и да ги облагодетелства максимално. От 5 години се точи делото за конфискацията на имуществото им, което още от старта си стои в задънена улица. Чу се, че Братя Галеви ще спонсорират предизборната кампания на БСП. Преди време самият Бареков повдигна въпроса директно: „Братя Галеви ли са спонсорите на Георги Първанов и АБВ?”. Въпроса Бареков зададе директно на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, който падна след нерегламентирана среща с Братя Галеви на басейна „Спартак”.

108-01-01 Rumen-Petkov

Сега обаче в кюпа на АБВ и БСП е и човекът на Бареков в Дупница – Костадин Костадинов. Галеви са спонсори открай време на БСП. Пламен Галев призна преди време: „Дадохме 15 000 лв. на Първан Дангов.” Самият Първан Дангов награди бившите барети с титлата „Личности на годината”.

108-01-01 СТАНИСЛАВ ПАВЛОВ BSP-005-copy

Дупничани звъняха в редакцията, че са забелязали Братя Галеви на Червения площад в Москва по време на парада по повод Деня на победата. Двамата били сред тълпата, развяваща знамена и пееща победни песни. Твърде вероятно е хората да са се припознали, но те изпратиха и кадри, с които уверяват, че няма начин да не са те, защото са един до друг, а не по сами.

108-01-01 Georgi_Parvanov

Междувременно се разбра, че благоевградският бизнесмен Евгени Крънджилски, спонсор на БСП в региона, е купил за 1 млн. лева имот на Братя Галеви в центъра на Благоевград. Според запознати апартаментите, предназначени за ексбаретите Братя Галеви и Тоци, били с изключително ниво на сигурност.

108-01-01 Barekov-1

Става въпрос за сграда, която е изградена на земя на цигарената фабрика, която получава в замяна 25% обезщетение. Жилищната кооперация е изнесена на търг за продажба от синдик, който се разпорежда със собствеността на пернишката фирма „Адева” ООД, която е обявена в несъстоятелност. ”Купих една част от апартаментите, около 10-12 апартамента, оценени за 920 000 лв.

108-01-01 photo_verybig_29221

Теглих кредит и се надявам, като ги продам, да си възвърна парите. Апартаментите са в трагично състояние, почти карабина, по тях ще има да се влагат още доста пари”, коментира пред „Вяра” Евгени Крънджилски. Изграждането на блока е станало с кредити, които са били обезпечени в две банки. На два търга никой не се явява, за да купи сградата, при което се пристъпва към директно договаряне с желаещ кандидат. Явяват са трима, но офертата на Евгени Крънджилски от 1 млн. лева е най-голяма и той печели. Според запознати огромните апартамента в сградата – от по 180 квадрата, били предназначени за Пламен Галев, Ангел Христов и Апостол Чакалов – Тоци.

108-01-01 evgeni krandjilski11

Достъпът до вътрешността е с изключително ниво на сигурност, а е било замислено сградата да е под денонощна жива охрата. Евгени Крънджилски е собственик на строителна фирма „Бодрост” и е сред десетките благоевградски предприемачи, които изгоряха в Корпоративна търговска банка (КТБ). Подобно на своите колеги, крупният бизнесмен направил депозит в банката в размер на 2 586 008 лева, събирани в период от 25 години. В тази сума влизали и парите от продажбата на наследствена земя. Шокът му е голям, големи са и загубите, нанесени върху бизнеса му.

108-01-01

Евгени Крънджилски не крие неприятния факт с изгорелите си спестявания и твърди, че все още не е получил нищо от тях. Близки до него твърдят, че строителният бос имал намерение с парите да разширява дейността на фирмата си. Самият той нееднократно заявявал, че това са пари, спестени с много труд и денонощна работа. „Имало е моменти, когато по цели дни и нощи съм работил, лишавал съм най-близките от себе си и накрая за какво? Всичко отиде на вятъра”, казвал той след краха на КТБ.

Името на бизнесмена нашумя през зимата на миналата година, когато негова служителка се хвърли от покрива на блок в квартал „Еленово” в Благоевград. Месеци по-късно неочакваният фалит на КТБ го застигна като торнадо. Колегите му във фирма „Бодрост” са истински притеснени за него, те казват, че той е изключителен човек и шеф и въпреки финансовите трудности, които има, работниците получават заплатите си навреме и редовно.

Повече за предизборната коалицията в Дупница, четете ТУК

Снимки:

1. Галеви на парада в Москва

2. Къщата на Галеви в Градската градина

3. Иван Иб­ри­ши­мов, Кос­та­дин Кос­та­ди­нов и Сто­ян Шуш­ков в за­ду­ше­вен раз­го­вор

4. Евгени Крънджилски

5. Румен Петков

6. Станислав Павлов

7. Георги Първанов

8. Николай Бареков

9. Ангел Христов и Пламен Галев

10. Сградата се намира в центъра на града.

11. Първан Дангов, Методи Стойнев и Костадин Костадинов заравят томахавките в обща стратегия срещу ГЕРБ

Spread the love

2 коментара за: Братя Галеви довършиха от разстояние тюркоазеносинята резиденция с върнатите от съда 100 бона гаранция за неотклонение, дупничани: Видяхме ги в Москва, спонсорират кампанията на АБВ, БСП и ББЦ в Дупница

 1. В Санкт-Петербург са. Видях там колата Галев на паркинг.

  Валентин
  2015/май/19 at 12:11 PM

 2. МОЖЕ И В МОСКВА ДА СА БИЛИ-ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА В БЪЛГАРИЯ КАТО НЕ ИСКАТ ДА ХОДЯТ НА ПАРАДА ,ЩЕ ОТИДАТ БРАТЯТА Я,ТА НАЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА Я .

  k.po
  2015/май/19 at 7:53 AM