Шивачката Красимира от Багренци откри разложения труп в Струма, ходи на баячка да й пребае от страх

Filed under: Кюстендил |

65-годишният й баща Янко Зашев: Аз не се изплаших. И друг път съм виждал, тялото беше синьо и подуто

В Багренци са убедени, че това е скочилият за 5 лева в реката Едмонд

Digimax A50 / KENOX Q2

Баща и дъщеря от кюстендилското село Багренци се натъкнаха на полуразложения труп край река Струма, който засега не е идентифициран. Водата е изхвърлила тялото до устие в близост до храсталаци. 65-годишният пенсионер Янко Зашев и дъщеря му Красимира били с каруцата с кончето край реката, за да берат коприва за животните от стопанството.

„Аз не се изплаших много. И друг път съм ставал свидетел на подобни неща. Тя, дъщерята, първа го видя. Тялото беше цялото посиняло, подуто, а лицето разложено. На краката имаше маратонки“, разказва Янко Зашев, който 20 години е работил като шофьор в ДАП, а след това навъртял години за стаж отново като шофьор в тухларната на село Багренци. Дъщеря му Красимира работи като шивачка в цех в Кюстендил.

„Цялата пребледнях, наложи се вечерта да ходя при баячка, за да ми мине уплахата“, добавя Красимира. Вчера на мястото, където е открито тялото, тревата бе утъпкана от действията на спасителния отряд.

Все още не е приключила аутопсията на патоанатома д-р Васил Николчев, която да докаже с категоричност, че трупът е на 17-годишния Едмонд Белюли, който се хвърли в река Струма от моста на село Копиловци заради облог от 5 лева. Драмата се разигра точно преди Великден – на 11 април, и потресе цялото село. Едмонд Белюли е ученик в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Той бил на реката заедно с близнаците Итън и Литън. Твърденията, са че и друг път е скачал от моста.

Digimax A50 / KENOX Q2

„При всички случаи тялото е на Едмонд, село Търновлаг се намира под Копиловци, така че няма на кой друг да е“, твърдяха хора от село Багренци.

Участници от доброволните екипи на БЧК в Кюстендил също твърдяха, че тялото вероятно е на младежа. „Ние там търсихме преди около три седмици. Мястото е цялото в шубраци, образуват се нещо като пещери, но не открихме нищо. Значи пожарникарите ще се окажат прави, че щом като водите намалеят, тялото ще изплува. Така и стана. Ние оглеждахме реката чак до село Невестино“, сподели 50-годишна доброволка.

Издирвателните действия бяха прекратени преди около три седмици, след като и водолази не успяха да открият тялото на загиналия младеж. По случая е образувано досъдебно производство.

………………

Снимки:

1. Янко Зашев

2.  Мястото, където е открито тялото

Spread the love