По схемата „Батко и братко”: Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов отстъпва кметския стол на сина си Радослав, със снахата Никол-Ивелина слагат ръка на минералната вода в курортния град

Filed under: Долна баня,Самоков |

Бизнесдамата Илина Цветкова: Процъфтява само бизнесът на кметското семейство, моята фирма затъна заради тях

40 инвеститори от Англия борят кмета Джамбазов в съда заради блокирания голф комплекс, съобщиха долнобанци 

104-01-02  DSC00580 copy

На принципа „миньор е моят татко, миньор ще съм и аз” кметът на Долна баня Владимир Джамбазов гласи за поста си своя син Радослав. Сензационната новина съобщиха жители на курортния град, пред които Владимир Джамбазов е коментирал предстоящите местни избори. „Чух новината на опашката за помощи от 20-30 лв., които кметът раздаде преди Гергьовден на огромна част от пенсионерите в Долна баня. Парите са от бюджета на общината, но нямаме представи дали местният Общински съвет е гласувал „за”, нямаме такава информация”, съобщиха пенсионери, получили от паричния бонус.

109-01-Proekt-Dolna-banya

„Всяка година става скандал с национални размери, защото пенсиите не могат да бъдат повишени с 5 лв., а в Долна баня всеки ден може да се окаже Великден. Как е възможно това, оказва се, че Долна баня има повече пари от държавата. Как може един кмет да има пари за подпомагане на пенсионерите, а държавата да се задъхва от 20 лв., раздадени по празниците? За пенсионерите каквото и да се даде, все е малко, но тук не става ли въпрос за купуване на изборите, които предстоят наесен. Срещу община Долна баня и Владимир Джамбазов в качеството му на кмет са образувани множество дела и в следващите месеци местни бизнесмени и инвеститори от Англия се готвят да внесат сигнал до прокуратурата за злоупотреби със служебно положение от страна на кметската управа, която е саботирала серия проекти, възпрепятствала е много чужди инвестиции. Като резултат е блокирано развитието на една от най-красивите общини в България с минерален извор. В града процъфтява само бизнесът на кметското семейство и тъй като тепърва ще се вдигат много тояги срещу Владимир Джамбазов, той решава да мине на втори план. Но няма да изпусне юздите, а намества в кметския си стол собствения си син, който да поеме щафетата. Победата му е в кърпа вързана, защото Джамбазов излиза на избори с цялата общинска администрация, пенсионерите, които са преобладаващи, а също и спекулира с доверието на хората към Бойко Борисов. Синът му Радослав Джамбазов е охранител на летището в София, но там баща му не може да го протежира за пилот, той е със средно образование. Явно се е уплашил от изявлението на Бойко Борисов, че няма да допусне следващ мандат на нито един корумпиран кмет на ГЕРБ. Затова лансира сина си”, звъняха в редакцията десетки жители на Долна баня. „Такива кметове са вредни за ГЕРБ и рушат имиджа на партията. В момента общината търпи загуби в съдебни битки с инвеститори от Англия, които са внесли доказателства за начина, по който кметската управа 8 години саботира изграждането на голф комплекс за милиони левове със заигравки, граничещи със закононарушение на подробен устройствен план.

Факт е, че с фирма, регистрирана на името на кметската снаха Никол-Ивелина Джамбазови кандидатстват за концесия на минералната вода. Освен това е факт, че само преди няколко дни Владимир Джамбазов спря работата на фирмата ми „Пресевна инсталация” с административни машинации”, добави бизнесдамата Илина Цветкова.

Снимките:

1 Илина Цветкова

2 Владимир Джамбазов

Spread the love

Коментар за: По схемата „Батко и братко”: Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов отстъпва кметския стол на сина си Радослав, със снахата Никол-Ивелина слагат ръка на минералната вода в курортния град

  1. ГОЛЯМ СМЯХ ФИРМАТА НА БИЗНЕС МАДАМАТА В ДОЛНА БАНЯ Е ИЗВЕСТНА КАТО „ЖЕНАТА БРАТА МАМА И АЗ“

    dane
    2015/май/19 at 21:23 PM