Три медала спечелиха санданчани на ХI национален турнир по карате „Светлина“ за деца от 4 до 11 г.

Filed under: Спорт |

109-23-02-001 109-23-02-002

 

На 17 май във волейболна зала „В. Симов“ на ЦСКА в столицата се проведе 11-ият национален турнир по карате за деца от 4 до 11 години „Светлина“. Турнирът бе организиран от КК „Светлина“ и Българската федерация по шотокан карате до. В състезанията при най-малките каратеки взеха участие 61 състезатели от 7 клуба на БФШК и 4 детски градини от гр. София.
Клубът за източни бойни изкуства „Спартак“, гр. Сандански, участва с трима от най-малките си състезатели, които спечелиха 1 златен и 2 сребърни медала. КИБИ „Спартак“ е редовен участник в РТ „Светлина“, където ръководството изпраща най-малките си, начинаещи състезатели, за да може те от най-ранна възраст да навлезат в духа и ритъма на състезанията по шотокан карате до.
Както всяка година, за най-малките бяха предвидени две дисциплини – кихон и динамична игра за оценяване на необходимите за карате до физически качества. За по-големите състезанието се проведе в дисциплините ката и кумите.

При 6-годишните състезателя на КИБИ „Спартак“ – Светослав Николаев Митрев в дисциплина „Кихон“ спечели сребърния медал, а в динамичната игра – златния.

Другият сребърен медал в динамичната игра бе спечелен от Матео Евангелос Емануил във възрастовата група на 7-годишните.

В групата на 11-годишните 5-ите места в дисциплините „ката“ и „кумите“ на Димитър Бориславов Михов се оказаха леко отстъпление от постиженията на състезателя, но според треньора Костадин Чепандов, това се дължи на моментното физическо и спортно-техническо състояние.

 

Spread the love