Дупничани сипят оплаквания срещу отговорника на парк „Рила” Димитър Недев: Размахва пищов, а не си гледа задълженията; читателят Иво: Пуска коли въпреки забраната, държи се арогантно с посетителите, заяви ми: Аз съм шефът 

Filed under: Дупница |

110-01-05

Председателят на мотоклуб „Неразделни братя” Димитър Недев от Дупница изпуска от контрол безопасността в парк „Рила”, но в същото време самоуверено размахва пищов. За това сигнализираха читатели на „Вяра”, които са възмутени, че Недев като отговорник на парка не полага необходимите грижи за подопечния му обект, но намира време да качва скандални кадри във фейсбук. Последното оплакване от Недев пристигна на редакционната поща от редовен читател на вестника. Ето какво написа той: „Казвам се Иво. Почти ежедневно посещавам парк „Рила” в Дупница и имам наблюдения върху проблеми от различно естество. При ежедневната ми тренировка в парка, при която тичам по алеите, често ми се случва покрай мен да минават автомобили. Аз съм концентриран в тичането и не ги чувам. Затова съм на косъм да бъда отнесен, а колите минават на сантиметри от мен по тясната алея. Иначе в парка категорично е забранено влизането на МПС-та, което е видно и от знака на входа му. Проблемът не е само при мен, а при много други спортуващи и родители, които возят децата си с детски колички. Случаите не са единични и за около един час през парка влизат 10-15 автомобила, пропускани от охраната на парка по неясни за мен причини. В случая не броя автомобилите на сметопочистващите фирми, защото за тях е разбираемо. Говоря за лични автомобили. За пропускането на входа им по мои лични наблюдения има пръст лицето Димитър Недев, което се явява като отговорник на парка, доколкото знам. Той има изключително наглото отношение, разпореждал ми е да си преместя автомобила от неплатения паркинг в ливадата над парка, който всъщност е частен имот, защото пречел. При въпроса ми какъв е той, ми отговори, че е шефът тук. Разхожда се в парка и се прави на мутра, а не върши никаква работа. Друг проблем е забраната за свободно пускане и разхождане на кучета – за свободното пускана е разбираемо, но в цял свят в парковете са разхождат кучета, включително в парк „Бачиново” – Благоевград, където освен разрешеното разхождане на кучета там е абсолютно забранено за автомобили и няма и да видите такива. В парка има истински полицаи – пеши патрули, а не някакви мутри на входа, взети безработни от рокерски клуб. В дупнишкия парк пише, че нарушителите на тази забрана се наказват с глоба и аз питам има ли информация за глобени граждани, защото аз знам само, че въпросният Димитър Недев на входа се е държал грубо и унизително с приятелки, опитали да влязат с малко кученце – порода пекинез, на територията на парка, сякаш са някакви престъпници”.

Община Дупница бе потърсена за коментар относно набелязаните от читателя ни проблеми, но такъв все още не е получен. Намесените лица в читателското писмо запазват правото си на отговор.

Снимката: Димитър Недев (вдясно)

 

Spread the love

Коментар за: Дупничани сипят оплаквания срещу отговорника на парк „Рила” Димитър Недев: Размахва пищов, а не си гледа задълженията; читателят Иво: Пуска коли въпреки забраната, държи се арогантно с посетителите, заяви ми: Аз съм шефът 

  1. Напълно съм съгласна с написаното погоре.Аз имам две деца и вече ме е страх да ги пускам свободно да играят и да карат колела по алеите. Попитах охраната дали няма вече други разпоредби за пропуска на коли в парка и те ми отговориха, че пускат само тези , които ползват барбекютата за да не носят чантите на ръка. Но това не означава, че няма да стане инцидент при услувие, че знаем, че в парка не влизат превозни средства.

    ЦВЕТИ
    2015/май/21 at 16:25 PM