Изградиха „легнали полицаи” на улицата на смъртта в Яхиново, кметът Чимев търси пари за лечението на Милчо Палакарски

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

4-ма души от дупнишкото село вече скочиха срещу ограничителите на скоростта

111-07-01 5

Два „легнали полицая“ и две повдигнати пешеходни пътеки са изградени вече на главната улица в Яхиново, съобщиха от кметството. Както писахме, зам.-кметът на община Дупница и председател на Комисията по безопасност на движението Крум Милев бе поел ангажимент за направата на неравностите в рамките на 10 дни. 4-те ограничителя на скоростта в отсечката, която отне живота на 5-има души в селото след зверската катастрофа, бяха готови още в понеделник. Със започване на маркировката по улиците на общината те ще бъдат и обозначени. „Имаме вече 4 обаждания, които изразиха възмущението си от изграждането им“, информират от общинския пресцентър.
Скоростоограничител бе монтиран вчера при ОУ „Евлоги Георгиев“. Изграждането на другите повдигнати пешеходни пътеки, „легнали полицаи“ и монтирането на скоростоограничители в града и селата продължава.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
В същото време кметът на община Дупница Методи Чимев внесе предложение до Общинския съвет за включване в кампанията по набиране на средства за лечението на Милчо Палакарски, който пострада при катастрофата в Яхиново и продължава да е в тежко състояние в „Пирогов”. Предвид състоянието на 16-годишния младеж все още не е ясно каква е точната сума, която е необходима за възстановяването му, но вече се набират средства. Предложението на кмета Чимев ще бъде разгледано на заседанието на местния парламент идния петък – 29 май.

Снимките:

1 Мястото на свирепата катастрофа в Яхиново

2 Крум Милев и Методи Чимев на заседанието на Комисията по безопасност на движението

Spread the love