Реформаторите избират между Калоян Ханджийски и Давид Сукалински за кандидат-кмет на Благоевград

Filed under: Благоевград |

112-03-03  re1

 

Общинският лидер на ДСБ Калоян Ханджийски и председателят на СДС Давид Сукалински са имената, които се спрягат за кандидат-кмет на Благоевград от Реформаторския блок.

И двамата са издигнати за битка в местните избори от партиите, които представляват.

Стратегията за предстоящия местен вот наесен бе основната тема, обсъждана по време на среща на местните ръководства на Реформаторския блок и ВМРО, проведена завчера в Благоевград.

В разговорите се включиха и представители на ВМРО-БНД в лицето на войводите Георги Васев, Станимир Радулов и Георги Костадинов, които получиха официална покана за партийната сбирка на реформаторите.

Отчетени бяха възможностите за общи действия по време на самите избори, а и след тях в бъдещия Общински съвет в Благоевград.

Реформаторите и активистите от ВМРО декларираха, че основата, върху която са стъпили добрите им взаимоотношения, е десният политико-икономически модел на развитие в неговия автентичен вид.

От червено-черната партия също се очаква да издигнат своя кандидатура за поста на настоящия градоначалник Атанас Камбитов.

В хода на срещата бяха посочени пропуските в управлението на община Благоевград, както и вижданията на двете политически формирования за тяхното отстраняване.

Посочено бе, че наред с добрите практики в управлението на общинската администрация са налице и доста пропуски, които се нуждаят от повече внимание и грижа. Един от тях е по-често да се чува мнението и гласът на бизнеса в града.

По молба на общинския съветник от ВМРО Георги Васев бе коментирана и ситуацията в Република Македония. Участниците в срещата изразиха своите притеснения, че ако напрежението в западната ни съседка ескалира и това предизвика бежанска вълна, община Благоевград не е готова за подобно сериозно изпитание.

 

Снимката:

Местните ръководства на Реформаторския блок и ВМРО, между които Калоян Ханджийски и Давид Сукалински, обсъдиха общи действия за предстоящите избори.

 

Spread the love