Служители на ТЕЦ „Бобов дол” готвят протест заради забавени заплати, настояват: Ковачки да намали заплатата на шефа Христов, не е честно, ако взема 20 бона като предшественика си Владимиров, а ние да гладуваме

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Digimax A50 / KENOX Q2

Работниците на енергийния гигант ТЕЦ „Бобов дол” обмислят стачка. „Заплатите ни се бавят с по два месеца или ни се дават наполовина. Не сме получавали заплати от март. Отмениха ни ваучерите, допълнителните бонуси. Това е възмутително, защото шефовете получават по 20 000 лв. заплата, а нашите са от порядъка на 500 до 800 лв. с нощни дежурства, и то 800 вземат малцина. Има нещо сбъркано в цялата система”, съобщиха работници на ТЕЦ „Бобов дол”. Те са сигнализирали и Инспекцията по труда в Кюстендил.

112-06-01 -Емил Христов copy

„Следващата седмица сме на проверка в ТЕЦ-а”, обяви шефът на ИТ-Кюстендил Валентин Златински. „На 5 юни работниците от централата трябва да получат заплатите си за април и ще проверим дали плащането е осъществено”, каза Златински.

 

„Шеф на ТЕЦ „Бобов дол” в момента е инж. Емил Христов, предшественикът му Владимир Владимиров в продължение на повече от 8 години беше начело със заплата около 20 000 лв.”, недоволстват енергетиците. Те не знаят дали новият шеф Христов е на същата заплата. „Редно е Ковачки да намали заплатата на ръководството и да се направи споразумение, за да се спаси ТЕЦ-ът и работните места”, настояват работниците, пожелали имената им да останат в редакцията.

Снимките:

1 Валентин Златинкси

2 Емил Христов и Владимир Владимиров (напреден план)

Spread the love