Лидерът Ивайло Константинов на събрание пред 100 членове на ГЕРБ-Дупница: Специалисти от различни сфери и младежи от партията влизат в листата за предстоящите избори, 30% ще бъдат от гражданска квота

Кметът Чимев казва дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни

113-06-01 376 copy

„За предстоящия вот ГЕРБ в община Дупница ще има една добре балансирана листа. 30% от кандидатите в нея ще бъдат общественици, професионалисти в дадена област, без да са членове на ГЕРБ. Целта е да имаме специалисти от всички сфери в листата“.

113-06-01 391 copy

Това заяви на общо събрание на структурата на ГЕРБ в Дупница общинският координатор на партията Ивайло Константинов на събрание на партийната формация, на което присъстваха повече от 100 членове на структурата. Сред тях бяха областният административен секретар Емил Гущеров, членовете на общинското ръководство на партията Методи Чимев, Крум Милев, Красимир Георгиев, Радослава Чеканска – член на областното ръководство на ЖГЕРБ, както и общински съветници от партията. „Събранието има за цел да ни запознае с изискванията на ИК на ГЕРБ относно номинациите за кмет на община и кметове на кметства“, поясни Константинов. Той заяви, че начинът, по който ще бъдат направени номинациите за кмет и общински съветници, ще бъде изключително критичен и че членовете в листата ще бъдат подредени с оглед броя на получените за тях гласове. Номинациите и гласуването ще се състоят през месец юни на общо събрание на структурата. „33-мата кандидати за общински съветници от ГЕРБ ще бъдат разпределени по квотен принцип от съответните области: архитектура и строителство, образование, социална сфера, земеделие, бизнес, спорт, екология, култура и медии, юристи, икономисти, инженери, медици, ще има и квота за представители на младежкото ГЕРБ“, обясни Ивайло Константинов. Той подчерта, че е важно в листата на ГЕРБ да има представители от всяка една сфера. „Присъствието на различни специалисти дава възможност на комисиите в Общинския съвет да работят адекватно и активно“, каза още лидерът на ГЕРБ.                                      Константинов припомни, че на обща пресконференция с народния представител Кирил Калфин са заявили, че номинацията за кмет на ГЕРБ никога не е била друга, освен тази на инж. Методи Чимев. Дали ще се кандидатира за втори мандат, Чимев ще обяви в края на месец юни.                                                                                                                                          Присъстващите имаха възможност да обсъдят с кмета и зам.-кметовете развитието на община Дупница, реализираните до момента проекти, отремонтирания център и енергоспестяващото осветление в целия град, ремонта на театъра, отварянето на хранителни магазини в Дупница на две от големите вериги. Бяха обсъдени и идеи и възможности за развитие на зимен и религиозен туризъм в региона.

Снимките:

1 Ивайло Константинов и Емил Гущеров

2 Настоящият кмет на Дупница Методи Чимев отново ще бъде номиниран за градоначалник.

 

Spread the love