Шествие от 2 лъча, духов оркестър и концерти озариха Благоевград, кметът Камбитов почете будителите с цветя

Filed under: Благоевград |

114-11-01 KA-6

Благоевградската общественост отбеляза с богата празнична програма 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и празник на Благоевград. По стара традиция празничният ден започна в двора на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий”, която получи отличието „Училище на годината- Благоевград 2015” във възрастова група от 8. до 12. клас, с тържествено предаване на знамето.

114-11-01 463

Пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Хуманитарната гимназия венци и цветя поднесоха кметът д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Христина Шопова, областният координатор на ГЕРБ за Благоевградска област и народен представител в 43-тото НС, Даниела Савеклиева, общинският председател на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев, както и десетки учители, ученици и общественици. След официалното поднасяне на венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий, два лъча преминаха през централните улици на града и достигнаха до площад „Георги Измирлиев”.

114-11-01 580

В шествието се включиха ученици, учители и родители от всички училища на областния център, придружени от Биг Бенд – Благоевград. Програмата продължи с празничен обеден концерт на ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий” и Второ основно училище “Димитър Благоев”. Празничен концерт изнесе ансамбъл „Пиринче”, с който отбеляза своя 30-годишен юбилей.

Spread the love