Децата на „Велбъжд“ не успяха да се противопоставят на „Септември“ и загубиха с 1:5 у дома

Filed under: Спорт |

Кюстендилските футболисти с покана за участие в елитната група до 15 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Детският тим на „Велбъжд“ с треньор Мартин Йорданов не успя да се противопостави на „Септември“ (София) и отстъпи с 1:5 на стадион „Осогово“, въпреки подкрепата на много фенове, сред които Илиян Стоянов и Евгени Йорданов, със своите деца.

Кюстендилските млади футболисти бяха равностойни през първата част и успяха да изравнят 1:1, след като точен бе Владимир Станойков.

„След равенството бяхме надиграни от съперника. Решаващ бе и фактът, че в нашия отбор половината футболисти са по-малки с 1-2 години“, заяви треньорът Мартин Йорданов. Той отбеляза, че „Велбъжд“ играе в първенство с „Германея“, „Марек“, „Миньор“ (Бобов дол) и „Миньор“ (Перник), а съперниците трупат опит срещу „Левски“, ЦСКА, „Славия“, ДИТ и др.

Мачът бе от републиканските финали в Югозападната зона, като реваншът е в петък, 29 май, в София. До достигането на тази фаза „Велбъжд“ елиминира като гост „Струмска слава“ (Радомир) с 2:1.

Това е единственият отбор от школата на „Велбъжд“, който стигна до този етап от първенството. Надеждата на треньора Йорданов е през новото първенство „Велбъжд“ да е част от новата елитна група за деца до 15-годишна възраст, за което кюстендилският клуб е получил покана от БФС.

 

Снимката:  Изравнителният гол за кюстендилци

Spread the love