Самоковската борба със 7 представители на супертурнира Victory cup в Измир

Filed under: Спорт |

 Асове от целия Балкански полуостров ще си оспорват медалите на тепиха в 3-милионния град

115-22-01-Kashinova na nai-visokoto stapalo...

Перлите на „Рилски спортист-2000“ Сезен Белберова (52 кг), Александрина Кашинова (56) и Йоана Маринкова (60 кг) ще вземат участие в силния международен турнир по борба за кадети и кадетки „Виктори къп“ в турския град Измир (29-31 май). Триото спечели доверието на националните селекционери Тодор Кънев и Севджан Адем със силните си изяви от началото на годината. За последно Белберова взе бронз на турнира в Букурещ в началото на месеца, а Кашинова и Маринкова станаха шампионки на държавното първенство за кадетки в Сливен в края на април.

Другият самоковски клуб „Рилски спортист“ пък излъчи четирима свои представители за спортната проява в югоизточната ни съседка. Това са Красимир Крумов (69 кг), Стасимир Дойчинов (76 кг), Мартин Кирилов (85 кг) и Димитър Христов (85 кг). Карето ще гони класирания в челото въпреки очертаващата се голяма конкуренция на борци от домакина на надпреварата Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония.

Плюс за самоковци ще бъде фактът, че личният им наставник Димитър Магаев е и национален селекционер заедно със Стефан Тошев. Двамата ще бистрят тактиката в схватките, като лично ще напътстват подопечните си на тепиха в 3-милионния крайбрежен град.

Според обявената програма категориите при кадетките ще са общо десет: 38, 40, 43, 46, 49, 52, 56, 60, 65 и 70 кг. Толкова ще бъдат и при кадетите – 42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85 и 100 кг. Толерансът и за двете направления е 1 кг, а победителите в отделните категории ще получат както медали, така и индивидуални награди.

 

На снимката: Кашинова (на най-високото стъпало) ще се опита да извлече максимума от състезанието в Турция.

 

Spread the love