Половината шоубизнес роден от ВИС, Слави – подкрепен

Filed under: Искам думата,Последни |

По ирония на съдбата цялата история тръгва от града, който по времето на Римската империя се нарича Пауталия

 

116-10-01-Slavi-G.Iliev-22

Какво е общото между Емануела и Галка, между Диляна Попова и Кондьо, между Софи Маринова и Владо Карамазов, между Николина Чакърдъкова и Цеци Красимирова, между Мариян Кюрпанов и Володя Стоянов, между Ники Илиев и Нети? Всички тези звезди и звездички са рожби на великия клан Илиеви и неговата групировка ВИС!

116-10-01-Vasil Iliev-6523

Когато пише романите си, в които разказва за тайния живот на групировката, покойният писател Христо Калчев ги нарича на римските императори. Първата книга се казва „Нерон Вълкът”, втората – „Калигула Бесният”. Това не са просто императори, а такива владетели, които историята познава като големи бохеми и приятели на изкуството.

По ирония на съдбата цялата история тръгва от града, който по времето на Римската империя се нарича Пауталия. Днес носи друго име.

Всичко тръгва от Кюстендил. В зората на демокрацията, когато трупат пари покрай контрабанда през американо-сръбските войни с нарушения на югоембаргото, братя Илиеви намират един от начините да съчетаят полезното с приятното, като обединяват любимите си певци в една компания. Всъщност те подкрепят свои съграждани и приятели, които вече са стартирали в шоубизнеса – други двама братя – Касъмови. Изпълнителите на тяхната „Ара” като Володя Стоянов и Софи Маринова ден и нощ забавляват босовете в любимите им заведения. Докато Васил е по-сдържан, Жоро е любимец на певците – засипва ги с ултращедри бакшиши.

Самият Слави Трифонов и „Ку-ку” също са издавани от тях. Колко пъти артистите са пърхали около босовете Илиеви, сигурно е трудно да се каже. Факт е, че особено в хъшовския си период Дългия е забелязват неведнъж не само да пее и да свири, но и да беседва делово из софийските заведения на срещи с Главния, както викаха на Жоро Илиев. Години по-късно стана ясно, че Дългия е бил кръвен брат с боса на ВИС-2. От своя страна Слави Трифонов никога не е крил, че е имал приятелски отношения с Васил и Георги Илиеви. Другарството му с тях започва още през средата на 90-те години на миналия век, когато империята ВИС е на върха, а предаването „Ку-Ку” громи рейтинга на всички останали шоу програми.

116-10-01-Maya Ilieva

Слави Трифонов пее на сватбата на Георги и Мая Илиеви. Когато по-късно разстрелват Васил Илиев, Дългия се показа много разстроен по телевизията и обяви, че са убили един от „големите българи”, който е и негов много добър приятел. И досега шоуменът твърди, че Васил за него е светъл човек, а не мафиот.

След смъртта на по-големия брат Трифонов продължава приятелството си с Георги. Ходят заедно на почивка, говори се, че дори имали общ бизнес. Става въпрос за дискотека на морето, която печели куп пари през лятото на 1999 г. След това решават да направят собствено заведение в София и дори наемат помещение. Идва скандалът със Слави Бинев, при който Илиев го шамаросва здраво и това довежда до замразяване на проекта.

„Георги Илиев ми е кръвен брат! С него сме се заклели във вярност и сме смесили кръвта си. Свързани сме и в добро, и в лошо”, неведнъж е казвал Слави Трифонов. Свидетели пък се кълнат, че действително двамата сместват кръвта си по време на пиянски запой в Слънчев бряг, а свидетели на сцената стават повече от 30 души.

През 90-те години на миналия век Трифонов, Камен Воденичаров и компания са най-обичаните придворни шутове от мафията. Те редовно гастролират на частните им партита, а срещу това получават солидни хонорари.

По ирония на съдбата романът на неговия живот приключи точно във фолкзаведение. Георги Илиев беше застрелян пред своя увеселителен комплекс „Мултиплейс” на Слънчев бряг. Именно в това заведение той изкара своето последно лято преди. Всяка вечер беше обкръжен от фолкзвезди и манекенките на ВИС-аджийската агенция „Ексграунд”. Мая Илиева я основава с Дим Дуков в средата на 90-те години. Заради съдружника на съпругата на бившата манекенка от Кюстендил и съпруга на Георги Илиев фирмата бързо натрупва контингент от красиви момчета. Сред тях са сегашните тв звезди и секссимволи Ники Илиев и Владко Карамазов, шестият по хубост в света Мариян Кюрпанов – преди това бодигард в сикаджийската лятна дискотека „Алиби”.

Има и девойки като избягалата от „Визаж” Цеци Красимирова и певицата и съпруга на Дони – височката Нети. После идват превърналите се в гаджета първо на звезди, а след това на наследника на ВИС Таки – Диляна Попова и Боряна Шехтова.

Когато Дим Дуков се захваща с първия миксклуб в България „Спартакус”, шеф на агенцията става тогавашната приятелка на Тодор Славков – Илона Цакова. Тя обаче не проявява нужния бизнес нюх и е изместена от Розалия Тинкова. Русата амбиция дори събира пари за участие във фирмата.

Жената на шофьора на Илия Павлов става съдружничка със съпругата на боса. Дълго време тя се опитва да измести с размах и привличане на най-добрите модели вечния конкурент „Визаж”. Розалия обаче не успява да издържи на темпото и е принудена да се откаже. Омъжва се за немец и емигрира в Лайпциг, а след като скъсва с него, отива на о. Бали. В моделинга я наследява сестра й Вера, с която обаче отношенията им се обтягат.

Ще попитате къде са в тази история попзвездите, които изброихме в началото? Веднага отговаряме. Освен модна агенция Мая Илиева имаше и заведения. Върхът на стила й бе първият „Буда бар” в хотел „Радисън”, който се разположи на мястото на легендарния нощен бар на хотел „София” на Опашката на коня.

А повечето хора вече са забравили другия й проект – ресторант „Опера” – първия опит за гурме и европейска кулинария в България. Заведението нашумя с пеещите си келнери.

Звездите на програмата бяха Наско и Тони, които известно време бяха дует, а после се пробваха със солови кариери. Техни подгряващи бяха Миро и Галка, които впоследствие, останали без работа със закриването на ресторанта, направиха „Каризма”. Някъде наоколо витаеше и Орлин, който по-късно нашумя като солист на група „Каффе” и скандала с първото българско участие в Евровизия

 

Илия Павлов и Жоро Илиев се сбили заради Дарина

 116-10-01-iliq-pavlov-23126

Последните години от живота на боса на „Мултигруп” Илия Павлов били доста тежки. Бизнесменът имал сериозни финансови проблеми и се чудел откъде да намери пари, за да спаси империята си. За капак съпругата му Дарина Павлова се скъсала да му изневерява, при това с най-големия му враг Георги Илиев. Според някои обаче бившата актриса го направила, за да си отмъсти на Илия заради романса му с Ивайла Бакалова.

Връзката на Дарина и боса на ВИС-2 не била тайна за Илия Павлов, тъй като прелюбодейците изобщо не се и стараели да я крият. Запознати с любовната афера твърдят, че романсът бил доста бурен и продължил дълго време. Шефът на „Мултигруп” научил по много предизвикателен начин за другия мъж в живота на съпругата си. Пред очите му Дарина получила подарък от Главния – скъпо колие. Някои смятат, че милият жест целял подигравка със съпруга рогоносец.

Жоро Илиев обаче не се спрял дотам. Веднъж двамата случайно се засекли пред хотел „България”. Босът на ВИС направил доста провокативен коментар по адрес на сексуалния талант на Дарина Павлова, за да предизвика Илия Павлов. За секунди настало истинско меле, при което шефът на „Мултигруп” отнесъл як пердах от любовника на жена си. Между другото се говори, че и самата Дарина неведнъж е яла шамари от висаджията, но въпреки това била много влюбена в него.

Войната между босовете „Мултигруп“ и ВИС обаче не била само заради общата им жена. По това време Илия Павлов правил опити да пробие на наркопазара, в отчаян опит да се издължи на кредиторите си.

 

 

Снимки:

1 Слави Трифонов и Георги Илиев

2 Шоумените от „Ку-ку” забавляват Маджо, Жоро и Васко Илиеви на сватбата на по-малкия брат с любимата му Мая

3 Мая Илиева

4 Илия Павлов и Дарина Павлова

 

Spread the love