Строителният предпримач Руси Бахтарлиев пред съветниците в ОбС: Страхувам се за живота си, зам.-кметът Христо Георгиев се закани да ни избие, задето снимаме замъка му за 5 млн. лв.

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Георгиев: Елате с мен пред олтара, ще запаля свещ и Бог да ме накаже, ако съм ударил Бахтарлиев

Кметът на село Беласица Велик Филчев попита водния шеф Илиян Ушев: Защо назначавате хора на работа, без да има нужда от тях, при положение че ВиК тъне в 800 000 лв. дългове

117-07-01-1-P1220173 copy

Зам.-кметът на Петрич Христо Георгиев заплаши колеги бизнесмени, че ще ги унищожи. „Страхувам се за живота си.” С тези думи строителният предприемач Руси Бахтарлиев взриви сесията на Общинския съвет в Петрич. Самият Бахтарлиев бе пребит от Христо Георгиев преди дни. Зам.-кметът се нахвърлил върху бизнесмена и тв оператора Кирил Гогушев, докато те снимали имението му, за което бизнесдамата Добринка Бацанова твърди, че е на стойност 4-5 млн. лв. В резултат на сблъсъка Руси е с разбита глава, за което има изведено медицинско, а операторът е стресиран. От своя страна Георгиев каза, че двамата дошли точно на бала на сина му, а баща му припаднал.

117-07-01 1-P1220168

Иначе сесията вчера започна при засилено полицейско присъствие. Четири патрулни коли на полицията охраняваха сградата на общината часове преди започването на сесията. Освен за външния ред униформени следяха стриктно и за спазването на реда в залата, където местните парламентаристи пък заседаваха повече от два часа. Засилените мерки за сигурност бяха по повод създаденото от напрежение в града около исканите оставки на кмета Вельо Илиев и екипа му. До ексцесии не се стигна.

117-07-01 0180

От трибуната Руси зяви: „Тука са всички онези, които вие, г-н Георгиева казахте, че ще унищожите. Ако аз днес не ги бях спрял, щеше да стане много лошо. Освен че нападате нас персонално, заплашвате и семействата ни. Вашата къща е обградена с камери отвсякъде, имайте достойнство, извадете записите от тях и открито ги покажете на всички, за да са наясно какво точно се случи”, призова Руси Бахтарлиев. След като приключи речта си, той бе грубо освиркан от привърженици на кметския екип в залата, мъже с мускули от обкръжението на Христо Георгиев пък нагло го попитаха кой е той, че си е позволил да снима минавайки покрай къщета му. „Да отидем в черква и двамата да запалим свещи, тогава да признаем дали съм удрял някого. Спрете, г-н Бахтерлиев!”, това пък каза в откровение след него Христо Георгиев пред присъстващите в залата.

117-07-01 20176

Той съобщи, че записите от камерите на къщата му вече са снети от разследващите органи, които работят по скандалния случай. Георгиев разясни пред общинските съветници и гостите на заседанието, че в момента дори тече проверка на районната прокуратура. Зам.-кметът се обърна с гореща молба към протестиращите: ”Моля, ви оставете семейството ми! Спрете с тези глупости и простотии! Аз мога да го понеса, но това, което се случва, е трудно да се приеме от близките ми. Ако съдът ме е осъдил, да – можете да си позволите такива неща, но изчакайте. Нека минат проверките на институциите и едва тогава ме съдете”, беше апелът му към присъстващите представители на трите сдружения, които бяха в залата. Той обаче конкретизира. ”Аз ще остана до изборите, така че там ще се борим, но сега това е постоянен психологически тормоз, не е нормално”.

117-07-01 1220174

Кметът на петричкото село Беласица Велик Филчев бе сред малцината, които по време на вчерашната сесия застанаха на трибуната със скандално питане по повод ВиК дружеството в града. Той директно обвини шефа Илиян Ушев, че назначава на работа хора, без да има нужда от тях. „Дружеството ще поеме пътя на болница „Рокфелер”, то е със задължения вече от 800 000 лв. Вместо да се правят икономии и екипът да се намалява, вие, г-н Ушев, назначавате на работа хора, близки и роднини на общински съветници. Как става това, на какъв принцип се прави? Аз лично не съм срещал никъде обяви, че ВиК се нуждае от работници. В същото време такива се назначават непрекъснато. Това е безобразие. Колко общински съветника работят там и колко са партийните функционери?”, изстреля Филчев първия си въпрос. Вторият бе по повод отчетността на общинското дружество: ”И дали ще разберем истината?, като сам донякъде даде отговор –„Това е дружеството, което е тръгнало по пътя на общинската болница. Не може така, всеки месец – нови назначения”, бе обяснение на случващото се във ВиК.

Редовното заседание на ОбС продължи с изказвания на граждани на Петрич, включително и на общински съветници. От засегнатите от отвореното писмо, което вчера разпространи Сдружението на кметовете на населени места, думата поиска и взе Веселин Бисерински. Той се обоснова, че е печелил търгове, на които се явявал за земя, която полза под аренда. ”Не се притеснявам, защото това са законовите начини”, изтъкна той. След него се изказа и колегата му от ГЕРБ Велко Велев по същия проблем. Председателят на общинската група на партията на Бойко Борисов също се оправда, че и при него всичко е законно. Той обаче конкретизира, че земята, която ползва, не е пасища и мери, а е земеделска и върху нея се отглеждат земеделски култури. Колегата му, кметът на село Генерал Тодоров, Добри Мавриков поясни, че е имал разговор с народния представител Танев и опозиционерите да седнат и да разговарят, да си подадат ръце. ”Но това не се случи”, каза с нескрито недоволство той. ”Работим в непрекъсната конфронтация. Затова изпращаме и това отворено писмо да Б. Борисов и всички държавни институции”, каза кметът.

След гостите на сесията вчера бяха председателят на сдружението за контрол и управление на община Петрич Кирил Георгиев, председателят на сдружението на хотелиерите Добринка Бацанова и колегата им – председателят на сдружението на строителите Ал. Василев, които обаче напуснаха залата почти веднага след като дебатът между Бахтарлиев и Георгиев приключи.

Снимките:

1 Руси Бахтарлиев заяви, че освен него и колегите му заплашвани от Хр. Георгиев са били и техните семейства

2  Кметът на село Беласица Велик Филчев попита каво налага ежемесечни назначения във ВиК-Петрич

3 Редовното месечно заседание на ОбС-Петрич започна при засилени мерки за сигурност от страна на полицията

4 Управителят на ВиК-Петрич Илиян Ушев така и не отговори на питането на Велик Филчев

5  Христо Георгиев призова Руси Барталиев да отидат заедно в черква и да каже истината за обвиненията в побой

 

 

Spread the love