Людмил Хаджисотиров повика асовете на „Рилецо“ Алекс Милов и Адриян Секулов в националния до 20 години

Filed under: Спорт |

 „Лъвчетата“ започват подготовка за европейското в Италия в „Арена Самоков“

118-23-01-Adrian Sekulov

Селекционерът на младежкия национален отбор по баскетбол до 20 години Людмил Хаджисотиров-Удо повика двама играчи на „Рилски спортист“ за стартиращия в понеделник (1 юни) лагер на „трикольорите“ в Самоков. Сборът е част от подготовката на състава за еврофиналите в Италия през юли.

Става въпрос за Адриян Секулов и Александър Милов. 18-годишният Секулов записа 19 двубоя в „А“ група с втория тим на „Рилецо“, като изпъкна с 12,6 точки и 2,8 борби средно на мач. Година по-възрастният Милов пък се превърна в топреализатор на отбора с КПД от 23,5 пункта и 9,7 овладени топки. Алекс се отчете с игрови минути и в 15 срещи при мъжете, с което натрупа още по-голямо самочувствие и опит.

Двамата баскетболисти освен всичко друго са и с много добри характери, което също е натежало при избора на старшията Хаджисотиров.

118-23-01-Aleksandar Milov

В залегналата програма за подготовка на младите „лъвчета“ са предвидени контроли с еврошампиона за младежи от миналата година Турция (на 12 и 13 юни в „Арена Самоков“), както и проверка с връстниците им от Македония на 19 и 20 юни. След това предстои завръщане в Самоков, където българите ще имат спаринги с Косово на 27 и 28 юни и с Румъния на 3 и 4 юли.

Европейското първенство в Италия ще се проведе от 7 до 19 юли, като нашите момчета са в група с Израел, Гърция, Сърбия и Латвия. От шампионата ще изпаднат последните седем тима, което означава, че за да запазят мястото си в дивизия А, е необходимо „лъвчетата“ да завършат поне на 13-о място.

Помощници на Удо в националната гарнитура са Георги Давидов и предводителят на женската гарнитура на „Рилецо“ Даниел Клечков, а консултант на тима е бившият държавен селекционер при мъжете и настоящ предводител на „Рилски спортист“ Росен Барчовски.

Снимките:

 

1 Адриян Секулов

 2: Александър Милов

 

 

 

Spread the love