Гимназисти от ПГТО правиха модни прически в Благоевград, директорката Кирилка Павлова: Абитуриентката Глория Митова се върна със сребро от състезание за млади фризьори

Filed under: Благоевград |

 

119-05-02-panorama1

Ученици от Професионалната гимназия по текстил и облекло в Благоевград демонстрираха изработването на модерни прически на открито. Гимназистите изработиха красиви прически на букли, обясни директорката на гимназията Кирилка Павлова. Тя се похвали, че наскоро възпитаници на гимназията заели второ място на Панорамата на професионалното образование в Пловдив и се наредили в челната тройка на най-добрите млади фризьори и гримьори от цяла България. Абитуриентката Глория Митова влязла в ролята на фризьор и перфектно изработила прическата, модел била очарователната десетокласничка Десимира Джунова, а за грима се погрижила абитуриентката Дафинка Митова.

119-05-02-panorama2

Учениците от ПГТО се включиха в „Училищна панорама – Благоевград 2015″, която събра десетки ученици и студенти на площад „Георги Измирлиев”, където бяха разположени щандове на всички учебни заведения от Благоевград. Учениците от ПГТО се представиха с модерни прически и кетъринг. Гимназията осъществява прием на ученици след завършен 7-и клас в специалности „Организация на туризма и свободното време” и „Кетъринг” и след 8-и клас – „Производство на кулинарни изделия и напитки” – готвач и „Фризьорство”, обясни директорката Кирилка Павлова.

Училищната панорама бе организирана от община Благоевград и Центъра за кариерно ориентиране към РИО – Благоевград. Училища, езикови школи, извънучилищни занимания с деца, както и Югозападен университет „Н. Рилски” представиха своите възможности, успехи, постижения, специалности. Целта на изложението е то да подпомогне родителите, бъдещите ученици, учениците в прехода към средно образование и зрелостниците, продължаващи образованието, си да направят своя информиран избор.

Снимките:

 

 

 

1  Учениците правиха прически на открито

2  Гимназистите представиха приготвени от тях ястия

Spread the love