Студентите Мартин Джокин и Иван Атанасов сами сготвиха 3 казана агнешки курбан за здравето на оцелелия от катастрофата в Яхиново Милчо и цяла Дупница

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Адвокат Юлия Динева и бизнесдамата Окова си облизаха пръстите 

119-05-01 0329

Двамата приятели студенти Мартин Джокин и Иван Атанасов организираха общоградски курбан за здраве в дупнишкия парк „Рила”. Кутии за дарения за направата на курбана имаше из целия град, като идеята на момчетата беше да отделят средства и за Милчо Паликарски. Той излезе от кома и се пребори за живота си след тежката катастрофа с 5 жертви в Яхиново.

119-05-01 331

Мартин Джокин, Иван Атанасов и техни приятели се зарекли да направят курбана, за да спрат бедите с млади хора в Дупница. Още в два часа през нощта момчетата отидоха в параклиса в парка и започнаха с приготовленията.

119-05-01 335

Курбанът бе сготвен по рецепта на майстора бай Стоян Кадийски, който услужи с казаните и посуда. Освен това изпрати помощничката си Маргарита да помогне. Курбанът стана много вкусен и хората похвалиха готвачите Мартин и Иван. Стотици, стекли се в парка, излапаха 3-те казана с агнешка чорба.

119-05-01 0337

Дарение за курбана даде и дупнишата адвокатка Юлия Динева, която дойде с 5-месечния си син Светослав и 7-годишния батко Александър. Адвокат Динева похвали инициативата на младежите и пожела здраве за децата на България. Бизнесдамата Окова с приятелки също опита от курбана и похвали младежите.

 

Снимките:

1 Младежите готвачи на курбана Мартин Джокин и Иван Атанасов разливат курбана за здраве

2 Бизнесдамата Окова и приятели запалиха свещички за здраве и опитаха от вкусния курбан

3 Дупнишката адвокатка Юлия Динева с бебето Светослав и баткото Александър

4 Младите майстори на курбана Мартин и Иван се справиха благодарение на майстора Стоян и Маргарита

 

Spread the love

Коментар за: Студентите Мартин Джокин и Иван Атанасов сами сготвиха 3 казана агнешки курбан за здравето на оцелелия от катастрофата в Яхиново Милчо и цяла Дупница

  1. Глупости….. Сами са го сготвили.Ай стига, ВИНАГИ има някаква лъжа във всички статии

    Георги
    2015/юни/01 at 18:53 PM