БСП – Перник почете паметта на Христо Ботев, лидерът Ненко Темелков: Свободата е най-голямата ценност, в България не е имало османско присъствие, а турско робство

Filed under: Перник |

121-07-02  253_n

С полагане на венци и цветя на Братската могила симпатизанти, членове на БСП отбелязаха 139-ата годишнина от гибелта на Христо Ботев. Почит на загиналите за свободата отдадоха от младежкото обединение в БСП – Перник, съветниците от БСП и коалиция, Българският антифашистки съюз, Съюзът на ветераните, русофилите в Перник и граждани. „В дни, когато се опитват да наричат нашите освободители – Русия – окупатори, а фашизоидни личности – национални герои, като например ген. Луков, нашето присъствие тук има специално звучене. Истинските ценности трябва да се предават на поколенията. А най-голямата ценност е свободата“, заяви председателят на ОбС и ОблС на БСП – Перник Ненко Темелков. „Ние, перничани, заявяваме, че в България е имало не османско присъствие, а турско робство. Имало е и фашизъм и тези млади хора са отдали живота си срещу това мракобесно явление“, каза още Темелков.

Слово в памет на Ботев и загиналите за свободата произнесе и зам.-председателят на общинската организация на социалистите Валентин Петков.

 

Spread the love