Семейни неуредици спъват полета до Брюксел на отличничката Даниела Владимирова от Лозно, евродепутатът Джамбазки й прати икона с пожелание да не губи вяра

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Четвъртокласничката получи диплома, пълна с шестици и една 5-ица по английски: Колебая се между професиите политик, доктор или учителка 

Digimax A50 / KENOX Q2

Даниела Владимирова от кюстендилското село Лозно получи удостоверение за завършен 4. клас с отличен успех, но семейни неуредици все още я откъсват от мечтата й да разгледа европарламента в Брюксел. Евродепутатът Ангел Джамбазки специално й изпрати икона на братята свети свети Кирил и Методий и й пожела да не губи вяра. Депутатът по-рано се ангажира да заведе момиченцето в Европарламента и лично да седне на банките на евродепутатите. Поради семейни причини обаче от ВМРО не успели да извадят червен паспорт на отличничката. „Знаете, че тя няма лична карта, а за червен паспорт се иска съгласието на майка й”, заяви лидерът на червено-черните от Кюстендил Георги Петров.

Момиченцето е ученичка в Трето основно училище „Професор Марин Дринов“ с класен ръководител Бойка Велинова. „По всичко има шестици, само по английски е с петица, впечатлени сме“, каза Георги Петров, показвайки свидетелството за завършен 4. клас.

Лично народният представител Ангел Джамбазки се ангажира да следи нейното обучение. „Поели сме ангажимент да й помагаме за завършване на средно и висше образование, а след това за реализацията й в живота“, не се отрече председателят на ВМРО Георги Петров.

Освен иконата ученичката получи и историческо помагало, което до 1935 година е съществувало в кожен вариант. „Все още не знам каква искам да стана, като порасна, не съм избрала дали да съм докторка, учителка, или пък да стана политик, ще реша по-късно“, заяви Даниела Владимирова.

Снимката: Георги Петров и Даниела Владимирова

 

Spread the love