Британски учени представиха последните открития в здравословното хранене: Жените ябълки да хапват риба, за да не хванат диабет, крушите да избягват тестените храни, дамите с тела тип „пясъчен часовник” – застрашени от чупливи кости

Filed under: Здраве |

124-12-02

Според последните изследвания на британските учени здравословното хранене зависи и от формата на човешкото тяло. Сега ще научите до какви изводи са достигнали британските учени, които са изследвали телата на жените. Те са установили, че женската физика може да бъде разделена условно на 3 части. Тела, които приличат на ябълка, на круша и на пясъчен часовник. За да имате истински здравословен и положителен ефект от рационалното хранене, трябва да определите към кой тип се отнася вашето тяло, писаха в nytimes.com.

Ако имате тяло „ябълка“

Жените с такова тяло имат по-мъжка фигура – с по-широки рамене за сметка на таз и ханш. Подкожните мазнини се задържат около корема и кръста, както по гърба и раменете. Тези дами са заплашени от проблеми със сърцето и от появата на захарен диабет. За да бъдете здрави, трябва да ядете много риба, ядки, бобови култури, плодове и зеленчуци. Избягвайте животинските мазнини. Пийте много вода и течности.

Ако имате тяло „круша“

Това е женствената фигура, която е била изобразявана в прастари времена на древни скулптури, известна още като Богинята майка. Женско тяло с тесни рамене, широк ханш и широки бедра. Натрупваните мазнини се събират по задните части, по бедрата, по корема. Тези тела имат много целулит и често разширени вени. Проблем на жените с подобни фигури е появата на артрит, но за сметка на това те доста рядко страдат от заболявания на сърцето. Жените с крушовидни тела не трябва да ядат тестени храни, картофи, тиква и цвекло, в които има скорбяла. Трябва да избягват белите брашна и въглехидратите. Важно е да се хранят с голямо количество пресни зеленчуци и плодове, да пият смути и фрешове. Доматеният сок е изключително полезен за тях, защото завишава метаболизма. Трябва да се хранят с млечни продукти и риба, с морските дарове и много зеленолистни зеленчуци като спанак, листата на цвеклото, зеле, китайско зеле, салати, марули, броколи. Това са най-съществените видове храни от здравословното хранене.

Ако имате тяло „пясъчен часовник“

Това са най-съвършените фигури като на гръцки и римски богини. Дамите имат елегантна талия, а ширината на раменете съответства на ширината на ханша. Проблем на тези дами е остеопорозата – лесно чупливи кости, защото често им липсват подкожни мазнини, които поддържат еластичността и здравината на костите. Ако ви се случи да качите килограми след боледуване или след раждане, вие напълнявате и под кръста и над кръста еднакво. Когато отслабвате, губите килограми отново в двете области. Според принципите на здравословното хранене е важно  да приемате много белтъци и калций за костите, както да се храните със задушени меса.

 

Spread the love