С 34 гласа „за“ и 1 „против“: Венко Попов седна в стола на досегашния управител на „Пирин” (Бл) Николай Петрунов

Filed under: Благоевград |

Д-р Атанас Камбитов отдели бюджет от 1,7 млн. лева за „орлетата” в „А“ група

Радослав Тасков: Целта е обща, марката „Пирин“ да остане символ на традицията, който гостува в Благоевград, почва да пие валериан още от Дупница

124-01-10-photo_verybig_1449043

 

С 34 гласа „за“ и 1 „против“ на извънредна сесия Общински съвет – Благоевград избра Венко Попов за управител на общинско дружество ОФК „Пирин“ (Благоевград). Против назначението му бе единствено Владимир Елезов. Същевременно местните парламентаристи освободиха досегашния управител Николай Петрунов.

124-01-10-198-22-01-kare-8e852b4408b5403fadf14f12b9b5e338_L-1

Новият шеф на орлетата е завършил Природо-математическата гимназия „Сергей Корольов“ в Благоевград. Синът му Страхил Попов е капитан на футболния тим на „Литекс“. Венко Попов даде да се разбере, че след като отборът е станал общински, в него се работи в правилна посока. Той изтъкна, че приоритет ще бъде работата в ДЮШ на клуба. Не пожела да коментира евентуалното назначаване на Неделчо Матушев като треньор, а също така и евентуална чистка в администрацията на отбора.

124-01-10-120125-kambitov

Попов обаче бе категоричен, че новият наставник ще бъде външен човек. „Надявам се с общи усилия да направим това, което трябва да стане с нашия клуб – заслужаваме да бъдем постоянно в А група. Ще развиваме и детската школа, която е най-важна за нас“, с подели веднага след избора си Венко Попов. От своя страна кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов потвърди бюджет от около 1,7 млн. лева за „Пирин“ в „А“ група и това ще бъде рамката, в която отборът трябва да се вмести. „Оттук нататък предстои трудното. Общината трябва да осигури 1,7 млн. за следващата година, като основно усилията ще бъдат насочени към осигуряване на средства от спонсори“, каза кметът Камбитов. Той също така уточни, че са подсигурени около 200 000 лв., за да се извършат необходимите ремонти и стадион „Христо Ботев“ да получи лиценз за „А“ група.

124-01-10-radoslav-taskov

Градоначалникът призна, че няма фаворит за нов старши треньор. Той не пропусна да благодари и на досегашния управител Николай Петрунов за свършената работа. Основните цели, които д-р Атанас Камбитов постави на отбора, са оставане в „А“ група, гръбнакът на клуба да бъде от местни футболисти и възраждане на детско-юношеската школа. „ОФК „Пирин“ е в „А“ група благодарение на ОбС и най-вече на кмета Атанас Камбитов, без чиито усилия това нямаше да бъде възможно“, каза от трибуната председателят на ОбС Радослав Тасков и припомни, че след като отборът стана общински, той пое в правилната посока и се върна там, където му е мястото. „Целта е обща, марката „Пирин“ да остане символ на традицията, който гостува в Благоевград, почва да пие валериан още от Дупница“, каза в шеговит тон общинският председател.

Снимките:

1 Венко Попов

2 Николай Петрунов

3 Атанас Камбитов

4 Радослав Тасков

Spread the love