Канастата с нова загуба в Америка, заради него развяха и националния флаг на стадиона

Filed under: Спорт |

127-23-02-Martin Andonov

Американският бейзболен клуб „Медисън Мелърдс”, за който играе българският питчер Мартин Андонов-Канастата, допусна четвърта поредна загуба в лятната колежанска лига Нортуудс лийг. Предната вечер „дивите патици“ отстъпиха с 1:5 като гости на „Кеноша Кингфиш” и записаха общо 5 поражения в 12 мача от началото на редовния сезон.

Засега мениджърът на „Медисън” Дони Скот използва 21-годишния Андонов само като среден риливър, като за последно левичарят от Благоевград игра при домакинската загуба с 1:5 срещу „Уилмар Стингърс” в петък. Българинът влезе при резултат 0:4 и 2 аута в 5-ия и остана на възвишението ининг и 1/3, през които хвърли 1 страйкаут, даде 2 хита и пое 1 точка. С актив 7-5 Медисън е втори в Южната дивизия, с мач и половина изоставане от лидера „Кеноша” (9-4).

Тази вечер двата тима отново ще излязат един срещу друг във втория мач от серията на стадиона на „рибите“ – „Симънс Фийлд“. Двубоят е с начален час 18,35 местно време (2,35 ч. след полунощ у нас).

Междувременно в знак на уважение към първия български бейзболист в САЩ от ръководството на „Мелърдс” издигнаха знамето на България на своя стадион. Трикольорът се вее редом до американския флаг на пилон зад левия аутфилд на „Уорнър Парк“.

 

Снимка:

Мартин Андонов

Spread the love