Благоевградчанинът Мартин Андонов с нов силен мач в САЩ

Filed under: Спорт |

129-21-02-00317825

За трети път от началото на сезона в лятната колежанска лига на САЩ и Канада по бейзбол Мартин Андонов се появи в игра за „Медисън Мелърдс”. Вчера българският питчер влезе за 1 ининг като риливър при домакинската загуба с 2:5 срещу „Грийн Бей Булфрогс” и бе безупречен.
21-годишният левичар от Благоевград взе топката още в 3-тия ининг като смяна на стартера Грант Спрангър (L 0-1), който вече бе разрешил 3 точки на гостите. При резултат 0:3 Мартин завари хора на първа и втора без аут.
Саможертвен бънт веднага придвижи рънърите с по една база напред, но Канастата не им даде повече да мръднат, като затвори защитата със страйкаут и аут по земя. След това нашият бе изваден от игра, а до края на мача мениджърът на „дивите патици“ Дони Скот използва още четирима риливъри.
За общо 3 ининга и 1/3 в Нортуудс лийг Андонов има 2,70 ERA, след като досега е пуснал само 1 точка, дал е 3 хита, хвърлил е 4 страйкаута и все още не е позволил база за боли. Тимът обаче допусна 7-а загуба в последните 10 мача и се смъкна до 4-то място в Южната дивизия.

Spread the love