Синът на кюстендилския адвокат Васил Иванов – Митко, стана горски инспектор, шефът на охраната Костадин Костадинов: Децата са по-умни от нас, питаха ни верни ли са слуховете, че не си гледаме работата

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

 20 ученици от Трето ОУ „Проф. Марин Дринов” гостуваха в Регионалната дирекция по горите

Digimax A50 / KENOX Q2

20 ученици от Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Кюстендил, сред които и по-малкият син на кюстендилския адвокат и председател на Адвокатската колегия Васил Иванов – Митко, станаха горски инспектори по време на гостуването си в Регионалната дирекция по горите. „Разгледахме различни теми с децата, казах им какви са контролните дейности на нашите инспектори, какви са ни правомощията, така че те да сдобият представа какво правим“, каза шефът на охраната по горите Костадин Костадинов.

Digimax A50 / KENOX Q2
По време на посещението си в РДГ децата бяха запознати и с ролята на горските инспектори в опазването на горските екосистеми, предотвратяване на нарушения, както и основните принципи за опазване на горите и биологичното разнообразие в тях. „Задаваха ни много смислени въпроси, бяхме подготвили няколко филмчета. Едно момиченце дори ме пита защо се мери дървесината в камиона с ролетки. Децата са много по-умни от нас. Радвам се, че те всъщност научават нещо. Чуват какво ли не… че не си гледаме работата. То е нормално да се казва за някои служители така, защото има всякакви хора. Имаше и деца, които казваха с гордост: „Баща ми работи в горите“, заяви Костадин Костадинов.

Digimax A50 / KENOX Q2

Децата бяха запознати също така със структурата и системата на горите. Беше им обяснено, че някои дървесни видове в гората могат да живеят повече от 1000 години. Рекордьор в това отношение е дървесният вид секвоя гигантея, чийто живот е с продължителност от 5000 години.

  • Снимките
  • 1 Синът на Васил Иванов – Митко, попива знания за горите.
  • 2 Шефът на охраната по горите Костадин Костадинов
  • 3 – Лекцията в РДГ
Spread the love