Спрягат приятеля на Първанов от казармата Иван Цеков за областен лидер на АБВ в Кюстендилско

Президентският син Владимир Първанов щях да превърне спа хотела в Кюстендил в грандхотел, след като го купи, казаха от персонала, който си отдъхна за работните места

130-03-01 u4rediteli 130-03-01 Владимир

Хората на Първанов в Кюстендил чакат бившия държавен глава за областна конференция на АБВ под Хисарлъка на 19 юни и във връзка с визитата му все по-упорито се спряга неговият приятел Иван Цеков за областен лидер на партията. Вероятността експрезидентът да се яви на изборния форум е голяма, с оглед финала на сделка, която синовете му правят със спа хотела в града, коментират кюстендилци. Същевременно стана ясно, че от персонала на хотела не се притесняват за местата си, тъй като при пристигането на Владимир Първанов те разбрали, че президентският син има намерение да надгражда обекта и да го превърне в грандхотел.

130-03-01 първанов

Иначе областният изборен форум се очаква да мине без изненади. „Ми как мислите, кой може да е – Иван Цеков, той е и председател на Националния съвет на партията“, коментира редови член, пожелал анонимност. Освен председател на областно ниво делегатите ще определят и членове на ръководството. По всяка вероятност в него ще влязат новоизбраните общински председатели. Само преди един месец общински председател на АБВ с нулев политически опит стана Ивана Тасева, която е 39-годишна, управителка на фирма за кредити. В Кюстендил упорито се тиражира версията, че АБВ ще запази топлите си отношения с БСП на местните избори.

Самият Иван Цеков е бивш член на БСП. Той дори бе в мандатната комисия по преброяване на гласовете за общински председател на столетницата, когато бе избрана настоящата Катерина Янчева. Известен факт за него е, а и той не го крие, че е приятел от казармата с експрезидента Георги Първанов. Цеков е бизнесмен, бивш директор на завода за трикотаж „Етавиа”, или някога „Марек”. Той купува и първите бонове от масовата приватизация. Заводът бе блъснат, а сега на негово място се издига голяма търговска верига.

АБВ в Кюстендил няма шансове за кметска кандидатура, вероятно хората на Първанов ще издигнат от кумова срама само листа за съветници. Голяма е вероятността да припознаят кандидата на БСП, когото все още и самите червени не знаят.

Сред учредителите на АБВ стана адвокат Красимир Руев, който си спечели гнева на съгражданите си, а и на много хора в страната, защитавайки имотите на Мюсюлманското вероизповедание. Той дори бе водач на листата на партията на последните парламентарни избори. Същевременно АБВ е една от малкото партии в Града под Хисарлъка, която си позволява партиен офис на свободен наем с технически сътрудник. Помещението е в центъра, точно до адвокатската кантора на Руев.

 

Снимкат

 

1 Иван Цеков, Георги Анастасов, в средата е Красимир Руев, а крайният отдясно – народният певец Георги Илинов

2 Владимир Първанов

3 Георги Първанов

 

 

Spread the love