Бизнесменът Иван Хамбарджийски от Благоевград  след отложено дело за изнудване  в спецсъда: Александър Божков -Биби направи заговор да ме убие и подпали колата ми, имам запис, подадох сигнал в прокуратурата

Filed under: Благоевград |

Бриндо и Помака са подведени под отговорност за рекет над Биби, бил изнудван и шефът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Благоевград Емил Филипов

Това са пълни глупости, делото се точи от 3 години, защото няма свидетели, след цирка аз ще заведа дело за клевета

 

132-03-02 Бриндо 458

„Заговор за убийството ми и палеж на колата ми е напрвен в офис на Александър Божков-Биби в Благоевград”, каза пред в. „Вяра” бизнесменът  Иван Хамбарджийски-Бриндо, който застана вчера пред спецсъда заради изнудване. Той и Росен Едипов-Помака са подведени под отговорност за рекет над Александър Божков-Биби. Заедно с Бриндо и Помака обвинение бе повдигнато и срещу Георги Петков-Лари. Лари обаче стана свидетел на прокуратурата срещу доскорошните си партньори. Стновището на Хамбарджийки за делото, което бе отложено, е следното: „Това са пълни глупости. Става въпрос за психично болни хора като Мирослав Писов и Александър Божков, които ме обвиняват в рекет, което не е вярно. Като приключи  целият този цирк, възнамерявам да заведа дело за клевета срещу тях.

132-03-02_emil_filipov

Затова говори и фактът, че делото бе отложено поради липса на свидетели. Делото е всъщност отпреди 3 години и все не му се дава ход и се отлага. Делото се гледа в специализиран съд в София. В такъв съд се гледат дела само за организирана престъпна група, а обвинението към мен и Росен Едипов идва от Александър Божков, който вече и прократурата, и съдът, и полицията разбраха, че лъже. Знам, че преди месеци в офиса на Божков в Благоевград е имало е заговор срещу мен да ме убият и подпалят колата ми. За това нещо има свидетели и разговорът е записан.

132-03-02 росен едипов

По повод този заговор пуснах сигнал в прокуратурата, уведомен е и директорът на ОД на МВР-Благоевград и хора на много високо ниво. Сред хората, които са правили заговора, са Александър Божков-Биби, зъболекар по прякор Кенеди и още двама мъже”, каза Бриндо.

Хамбарджийски и Лари бяха арестувани с белязани пари при акция на полицията преди две години заради изнудване на Биби във връзка с досъдебно производство срещу Биби за участие в организирана престъпна група за лихварство и палежи. При разпитите те отричат да имат нещо общо с натиск над Биби. Твърдят, че са натопени и са станали жертва на постановка от страна на Биби. По време на разследването станало ясно, че двамата са изнудвали и шефа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Благоевград Емил Филипов. В показанията си той разкрил, че Бриндо му е поискал 5000 лева. В замяна на това Хамбарджийски щял да му осигури медиен комфорт, тъй като е собственик на местен информационен сайт.
В хода на разследването срещу Брондо, Помака и Лари показания дават братята Йордан и Росен Йорданови-Жъчките и Йордан Еринин-Гипса, чийто брат Иван бе арестуван в Италия при операция „Кокаинови крале“.

 

Снимките

1 Иван Хамбарджийски-Бриндо

2 Емил Филипов

3 Росен Едипов – Помака

 

 

Spread the love