ОбС шефът на Перник Милан Миланов: Гранитите от площада се пазят на склад в частна фирма, плочите от Мемориала – в „Жилфонд”, не искам да ги продаваме

Filed under: Перник |

 

133-04-04 -Милан-Миланов

Демонтираните от стените на Мемориала плочи от габро се съхраняват в склад на „Жилфонд”, гранитните от площада – в склад на частна фирма. „Аз, като редови перничанин и данъкоплатец, съм сторонник на идеята, която още преди време лансира бившият кмет Росица Янакиева – че вместо да се продават, след съответната обработка те могат да се използват за настилка на пътни алеи на натоварени места в общината. Централната алея, представляваща подход към градския парк, бе настлана именно по този начин. Ако тя не беше направена, нямаше да има къде през последните две години да се провеждат общоградските тържества. Такива възлови в града има достатъчно – и пред болницата, в квартал „Изток”. Гранитът е на перничани и трябва да се използва за перничани, но това е моето лично мнение. Не е в правомощията ми като общински съветник да се произнасям по казуса”, заяви председателят на пернишкия минипарламент Милан Миланов.

На организираното от Инициативен комитет обществено обсъждане за съдбата на гранитните плочи стана ясно, че те няма да се продават. Тогава градоначалникът Иван Иванов обясни, че  около 2200 палети с плочи от близо 20-декаровия площад са на отговорно пазене. От тях 20-25 процента са счупени, но след съответната обработка могат да се използват повторно, останалите са здрави.

 

Снимката

Милан Миланов

 

 

Spread the love