Трайко и Асен Етрополски разцепиха с брадва служебния УАЗ на горските Георги Митрев и Георги Спасов в Самоков

Filed under: Самоков |

110719-police_01

Горските служители от „ДГС Самоков” Георги Митрев и Георги Спасов пипнаха поредните бракониери и си имаха вземане-даване с техни авери, като бяха нападнати с брадва. Около 5.30 часа сутринта при обход на района в местността Шишмановския манастир горските забелязват два автомобила да се насочват към гората. От лекия автомобил „Фиат” с рег. № СА 10-32 ММ и товарния бус „Форд” с рег. № СА 59 04 РК слизат нарушителите Михаил Начов и Николай Иванов, които започват да режат букови дърва с резачка. Горските стражари се обаждат за помощ на колегите си Илиян Попов и Димитър Павлин, които пристигат заедно с мобилното звено към „ДГС Самоков” и служители на РУП-Самоков. При съвместната акция нарушителите са заловени и са им съставени актове по Закона за горите. Конфискувани са двата автомобила – предмет на престъплението, с отсечените и натоварени в тях 3 куб. метра букови дърва.

След като тръгват със задържаните автомобили, на околовръстния път за Самоков проверяващите са засечени от черен голф, от който слизат лицата Трайко и Асен Бориславови Етрополски. Двамата опитват да попречат на горските служители и полицията да продължат, като хвърлят брадва по служебния автомобил УАЗ. В резултат на удара колата е със сериозни щети. За проверка по случая и предприемане на съответните мерки е сезирана Районната прокуратура в Самоков.

Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е пореден опит за саморазправа и възпрепятстване работата на служителите при опазване на горските територии.

 

 

 

Spread the love