„Увехналият” гербер Венцислав Кавазов от Благоевград стана координатор на БЗНС в Пиринско, сподели: Решението взех трудно

Filed under: Благоевград |

Реформаторите издигнаха Калоян Ханджийски за кмет на Благоевград

135-07-03-venci kavazov2

Ден след като стана ясно, че доскорошният член на ГЕРБ в Благоевград Венцислав Кавазов зае позицията координатор на БЗНС в Пиринско, той разкри пред в. „Вяра”, че решението за това взел доста трудно. „Когато ми предложиха да стана координатор на БЗНС, се подвоумих, тъй като много се притеснявах от това какво ще кажат хората за преминаването ми в тази партия. Държа обаче да подчертая, че предложението за този пост ми бе напарвено, след като вече бях напуснал редиците на ГЕРБ. Не гоня нито постове, нито кариера.

135-07-03-handjiiski1

Затова говори и фактът, че ще работя абсолютно на доброволни начала като координатор на БЗНС в Пиринско, без заплащане. Преминавам в по-малка партия, в която има доста работа за вършене. Основната цел е структурите на БЗНС да се възстановят и да станат такива, каквито са били едно време. Избрах именно БЗНС, защото много ми допада тяхната твърдост по отношение на това там да не се приемат за членство хора, които са от БКП, БСП или такива, които са участвали в реперсивни действия срещу народа и хора съпричастни към ДС”, заяви Венци Кавазов. Той уточни, че баща му Георги Кавазов е членувал в партията още през далечната 1992 година. „БЗНС е партия на повече от 100 години, надявам се, че в нея отдавна са преминали интригантските игри, типичини за другите парти”, подчерта той. По повод кандидатурата на Калоян Ханджийски за кмет на Благоевград за местните избори през есента, издигната от реформаторите в града, Венцислав Кавазов бе категорчен: „Познавам отблизо управленската дейност на настоящия кмет д-р Атанас Камбитов и смятам, че Калоян Ханджийски по никакъв начин не би му отстъпил, ако бъде избран за кмет. Дори нещо повече – сигурен съм, че би бил и по-успешен управник от него. Пак казвам – смея да го твърдя, тъй като познавам персоната Камбитов и работата му съвсем отблизо и съм запознат в детайли с нещата”, конкретизира още той. Междувременно лидерът на ДСБ в града Калоян Ханджийски бе номиниран за кандидат-кмет на Благоевград от Реформаторския блок. Това стана ясно след провелото се завчера заседание на ПС „Реформаторски блок – Благоевград“. След пряк избор за градоначалник единодушно бе избран Калоян Ханджийски. Членовете са избирали между него и другите две номинации на д-р Венцислав Даскалов и адвокат Давид Сукалински. Калоян Ханджийски е лидер на ДСБ в града. Той се прочу с акцията си за боядисване паметника на Димитър Благоев като Дядо Коледа, за което бе осъден да плати глоба от 100 лева. Сред реформаторите обаче той е най-разпознаваемата личност и вероятно това е натежало при вътрешнопартийното гласуване.

Снимките:

1 Венцислав Кавазов

2  Калоян Ханджийски

 

Spread the love