Валери Симеонов: Излизаме от властта при поскъпване на тока

Filed under: България |

136-19-02-5e_8ghkxc

Лидерът на ПФ Валери Симеонов отново коментира 7-те условия за участие в правителството със срок за изпълнение 1 юли, като акцентира на повишаването на тока. Той заяви, че неговата партия ще оттегли подкрепата си към кабинета, ако се увеличи цената на тока.

„Поставихме 7 условия, които смятаме, че 7 месеца бяха забатачени. Имаме добро действие и новини по отношение на по-голямата част от тези искания. Следим събарянето на къщите в Гърмен. Ще има първите съборени къщи, с които държавата трябва да покаже, че има закони в България. Борбата с престъпността също – имахме две срещи с Бъчварова. Прави се реорганизация, за да се осигури и денонощно присъствие в циганските гета. До 1 юли ще бъде възстановена наклонената част на оградата на границата”, посочи Симеонов.

Той отново повтори, че окончателният отговор на ПФ дали ще остане в мнозинството ще бъде даден на 1 юли.

Преди дни от КЕВР решиха да увеличат обществената такса за бизнеса със 120% от 1 юли, което би довело до поскъпването на тока за индустрията с около 22 на сто. От същата дата е предвидено увеличение от 2%  и на тока за бита.

Валери Симеонов коментира и издигнатата кандидатура на ПФ за управител на БНБ – Григорий Вазов. Съпредседателят на ПФ посочи, че са издигнали техния кандидат за тази позиция, защото има квалификация и смятат, че е най-достойният, а също така и наследник на Иван Вазов. „Ще има гласуване в парламента. Опитваме се да убедим останалите колеги от парламентарните групи, като им го представяме”, каза още Валери Симеонов.

На поредните преговори с партньорите в правителството вчера председателят на ПГ на ПФ не обясни дали има пробив по отношение на искането им за промени в Изборния кодекс – за въвеждане на активна регистрация, преди местния вот.

 

Spread the love