Министър Василева откри пречиствателна станция за отпадни води край кв. „Струмско”, колежката й Павлова: Благоевград получава допълнително 60 млн. лв. за саниране

Filed under: Благоевград |

Хасковската фирма „Изоглас 2005” на Фридрих Михайлов спечели обществената поръчка за саниране за 416 00 лв.

139-02-02  DSC_0093

Благоевград ще бъде емблемата на България по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която даде старт на строителните дейности по саниране на първия одобрен и финансиран блок по националната програма в града. Гости на церемонията бяха още екоминистърът Ивелина Василева, евродепутатът Андрей Новаков, народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов и областният управител Бисер Михайлов.

139-02-02  DSC_0230

Министърът изрази радостта си, че реалното изпълнение на програмата стартира от най-активния град. „Благодарение на огромния ентусиазъм на кмета д-р Атанас Камбитов, целия му екип и гражданите, които се включиха до момента, се оказахте най-смели въпреки антикампанията, която преживяхме“, подчерта Павлова. Тя изрази убедеността си в добрия резултат и обясни, че той ще е видим за цяла България след 60 дни, какъвто е срокът за реализация на строително-монтажните дейности. Строителният министър призова фирмата изпълнител да направи най-добрия проект, защото той ще е емблема за цялата страна. “Важното е да направите такова показно, такъв пример, че другите да гледат от вас и да действат. Който е пръв, прави пътеката и дава нивото, под което не бива да падаме, а само да надграждаме“, посочи още Павлова.

139-02-02 rechistvatelna-stancia-01

Обществената поръчка спечели хасковската фирма „Изоглас 2005“ ЕООД с оферта от 416 000 лева без ДДС. „Надявам се дори и по-рано да приключим строително-ремонтните дейности“, увери управителят Фридрих Михайлов. Лиляна Павлова пък призова живеещите в блок 36 на жк „Ален мак“ да бъдат съвестен граждански контрол и като контрольори на място зорко да следят изпълнителя да реализира качествено всички дейности по обновяването на сградата. „Целта ни е след ремонта да постигнем 50% спестявания на енергия и да модернизираме облика на сградата, каквито са заложените цели и очаквания“, каза още министър Лиляна Павлова. Тя съобщи, че Благоевград е сред първенците по Националната програма, като до момента са одобрени 103 сгради за саниране. По думите й това значи допълнителен ресурс за града от около 60 млн. лв. само по правителствената програма за саниране. „Пожелавам на кмета Камбитов до края на година да успее да реализира успешно процедурите, за да може по-голямата част от тези 103 сгради да бъдат санирани“, каза Павлова. Тя изрази надежда програмата, която тази година се финансира с 1 млрд. лв., да стане двумилиардна благодарение на активното изпълнение на тези проекти. След даването на страта по строителните дейности на първия блок в Благоевград, одобрен за саниране по националната програма, делегацията се отправи към кв. „Струмско”, където пък министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадни води край благоевградския квартал „Струмско”, която се финансира по ОП „Околна среда“. Припомняме, че наред с пречиствателната станция при реализацията на проекта беше изградена нова канализация и водопровод по булевард „Пейо Яворов“.

Снимките:

1 Министърът на регионалното развитие и благоустройството Л. Павлова даде старт на строителните дейности по санирането на първия блок в Благоевград, одобрен по националната програма

2  Благоевград става емблема на санирането, заяви министър Лиляна Павлова

3 Министър Ивелина Василева откри реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадни води край благоевградския квартал „Струмско”

Spread the love