БУБА смрази „Рилски“ с 69:66 след драма с продължение и отказа самоковци от 1/2-финал на държавното за момчета

Filed under: Спорт |

141-23-01-Samokovskite iunaci...

Нова драма с марка „Рилски спортист“ на държавните финали при 14-годишните момчета в столицата! След като преди ден паднаха по нелеп начин с 60:62 от „Доростол“, сега самоковци загубиха с 66:69 от „БУБА баскетбол“ след продължение (59:59 в редовното време). Второто поредно поражение уби мечтите на „Рилецо“ за място на полуфиналите, за там 99% се класират БУБА и „Доростол“.

Представителите на рилския град сега вече трябва да съсредоточат усилията си към 3-тата или 4-тата позиция в предварителната група, за да играят за разпределение на местата от 5-о до 8-о в крайното класиране.

„БУБА баскетбол“ имаше крехка преднина през по-голямата част от срещата, но силни последни минути на водения от Йордан Янков състав му позволиха да стигне до искрица надежда – задаващото се 5-минутно продължение. В него обаче софиянци дръпнаха в резултата още в самото начало и макар и с големи усилия, успяха да удържат напъна на своя достоен опонент.

За драматичната развръзка на срещата свидетелстват и думите на наставничката на столичани Емилия Кръстева, която след финалната сирена коментира двубоя.

„Получи се интересен и завързан мач. Имаше много грешки и от двете страни и всъщност победи този, който показа повече сърце. За наша радост това бяхме ние и искам да благодаря на момчетата за вложените усилия. Комплименти и за отбора на „Рилски спортист“, който бе един достоен противник“, отчете след мача Кръстева.

Най-резултатни за „Рилецо“ в хода на дуела бяха Георги Адирков, Адриан Белишки и Васил Лобутов, записали съответно 17, 14 и 12 точки.

Снимка: Ивайло Андреев

 

На снимката: Самоковските юнаци (в сини екипи) преглътнаха нов горчив хап на републиканските финали.

Spread the love