Триетажен хотел за 300 бона в центъра на Сапарева баня вдига зам.-кметът Васил Маргин, конкурира хотела на ОбС шефа Петър Чучуганов

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Извършваме ремонт на бъдещия кмет, който трябва да е готов до изборите, за да може той да работи за кампанията, ремонтът не е скъп, казаха работници на обекта

Как така всички управници в града, като се започне от Чучуганов и се стигне до кметското семейство, строят хотели, а на хартия вземат заплати от по 1000 лв., питат местните хора

141-01-01 Васил Маргин

Прекрасен триетажен хотел в центъра на Сапарева баня вдига зам.-кметът по строителните дейности Васил Маргин. Сградата се простира на около 300 квадрата, разположена е на 100 метра от центъра. Стаите са разположени на три етажа, като всяка от тях разполага със санитарен възел, поръчано е и хотелското обзавеждане.

141-01-01 805 copy

Стените са шпакловани и боядисани, на прозорците е сложена PVC дограма. Къщата се строи в традиционен сапаревски стил и по всички изисквания на съвременното строителство. Инвестицията на зам.-кмета по груби изчисления възлиза на над 300 000 лв. Сапаревобанци се чудят как така всички управници в града, като се започне от общинския председател Петър Чучуганов и се стигне до кметското семейство, строят хотели, а на хартия вземат заплати от по 1000 лв.? На хартия и частните им строителни фирми са на червено, сочи справка в Търговския регистър. Най-странното е, че в предстоящите местни избори същите хора ще веят отново победоносно знамена. Даже местните повишават Маргин, като спрягат името му за кмет на Сапарева баня.

141-01-01 Чучуганов copy

Хотелът на Петър Чучуганов е до самата община, на партерния етаж той оставил място за офиси и магазини. По думите на сапаревобанци инвестицията надхвърля 500 000 лв.

141-01-01 538 copy

„Да се чуди човек колко пари могат да се спечелят, ако се включи в политиката дори на малък градец”, коментират сапаревобанци.

„Как кметовете и общински председатели могат да строят по време на страхотна криза, когато ние не можем да си купим киселото мляко, яйцата и хляба за деня? Това е големият въпрос, на който някой все пак трябва да отговори. В Европа такова охолство се разследва. В къщата на Маргин живя неговият брат Мартин и майка му. Валери Маргин се самоуби навръх Коледа през 2014 г. Така и не се разбра нищо”, коментираха сапаревобанци на редакционните телефони.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На място екип на „Вяра” завари строителни работници, които правеха топлоизолацията на сградата. Ето какво заявиха те: „Извършваме ремонт на бъдещия кмет на Сапарева баня, който трябва да е готов до изборите и кметът да може да работи за кампанията. Ремонтът не е скъп.“

Опитите ни да се свържем с Маргин се оказаха напразни, той не вдигна телефона си. Той запазва правото си на отговор.

SANYO DIGITAL CAMERA

Хотелите в Сапарева баня никнат като гъби. Разкошна къща с размери на дворец, а също и с хотел се сдоби и Кирил Зарев, чиято фамилия се водеше като една от най-бедните в града. Той обаче стана шеф на „Енергоремонт”, сега има и собствена фирма, с която изкарва по половин милион на година. Хотела си той дели с общинския съветник от ОДБ-Дупница Ени Лефтеров – собственик на частна болница.

Хотели строят и цяла редица комунистически величия, начело с Иван Драмов, с чието име се свързват три хотела.

Най-парадоксалното е, че най-ценното – минералната вода, се предоставя на новобогаташите и техните хотели на нищожната цена от 60 ст. на кубик.

„Това е грехота. За обикновена вода цената навсякъде е между 1,30-1,50 лв. А едно от най-големите национални богатства – минералният извор, при това най-горещият на Балканите с температура от 106 градуса, се лее срещу цената на едно кафе. Нали идеята на правителството беше чрез децентрализиране на минералните извори и предоставянето им на общините да се увеличи бюджетът на общините чрез местни приходи, а не да се увеличат приходите на някои хора под масата”, възмущава се населението на курортната община.

Снимките

1 Васил Маргин

2 На 100 м от площада на Сапарева баня се извършват строително-ремонтни дейности на хотела на зам.-кмета Васил Маргин.

3 Петър Чучуганов

4   Палатът на Петър Чучуганов с разгъната площ около 210 кв.м – триетажна сграда, готова за експлоатация.

5 Иван Драмов

6 Кирил Зарев

Spread the love

Коментар за: Триетажен хотел за 300 бона в центъра на Сапарева баня вдига зам.-кметът Васил Маргин, конкурира хотела на ОбС шефа Петър Чучуганов

  1. До автора:
    Вие правите ли разлика между Великден и Коледа?

    j
    2015/юни/26 at 0:34 AM